Renault Clio 4 faza 2

01. Sep 2016

Renault Clio

Najprivlačniji

 

do sadaDirektno inspirisan Renaultovim konceptnim automobilom DeZir, Clio četvrte generacije 2012. bio je prvi model na kojem je primenjen novi dizajenrski smer marke.

Novi Renault Clio je atraktivniji nego ikada pre svega zahvaljujući Full LED svetlosnom potpisu, zatim dizajnu i dodacima u unutrašnjosti koji odišu kvalitetom i pažnjom posvećenoj detaljima, sada poseduje i pomoć pri parkiranju Easy Park Assist koji vožnju u gradu čini još jednostavnijom, a u  zavisnosti od paketa opreme nudi tri mogućnosti za multimedijalno povezivanje, uvođenjem genijalnog sistema R&Go® i najnovije generacije R-LINK sistema.

 

“Clio opravdava Renaultovu reputaciju proizvođača koji odlike velikih automobila donosi u malim, pristupačnim vozilima. Renault Clio od 2012. godine zahvaljujući dizajnu, prilagodljivosti kao i velikodušnoj ponudi opreme osvaja brojne obožavatelje. Novi Clio je sada još zreliji i spaja nenadmašnu posvećenost detaljima i dizajnu sa užitkom u vožnji, naprednim sistemima za povezivanje i inovativnom opremom za lakšu vožnju i veću udobnost.”


Ali Kassai,  direktor planiranja proizvoda

 

Renault ClioRenault ClioRenault Clio


Novi dizajn i u najmanjim detaljima

Više karaktera i osobenosti u spoljašnjem izgledu

Novi svetlosni potpis

Novi Clio se od konkurencije izdvaja prednjim svetlosnim potpisom izvedenim u Full LED tehnologiji (u zavisnosti od verzije) u skladu sa ostalim Renaultovim modelima. Prednja Full LED svetla "Pure Vision" obavljaju funkciju dugih i kratkih svetala. Ova tehnologija automobil čini privlačnijim i sigurnijim zahvaljujući 20 odsto snažnijem osvetljenju u odnosu na halogena svetla uz istovremeno smanjenje zaslepljivanja vozača.

Kod bogatije opremljenih verzija prednja svetla novo Clija uključuju i LED dnevna svetla u obliku slova C, u skladu sa Renaultovim novim svetlosnim potpisom. Stalno osvetljenja zadnja LED svetla oponašaju izgled prednjih svetala u obliku slova C (u zavisnosti od verzije, samo za kompakt verzije). U svojoj osnovnoj verziji i onoj sa srednjim nivoom opreme, prednji kraj novog Clia krase LED dnevna svetla i hromirana linija koja se proteže donjim delom prednje maske.

Najprivlačniji Clio do sada


Spreda je redizajnirana gornja maska na kojoj se nalazi logotip kao i donja maska koja je sada vidno šira i modernija. Pozadi je izmenjen branik koji je sada mnogo robusniji.

Istovremeno su uvedene četiri nove boje u već postojeću paletu boja (Intense crvena, Titanium siva, Perly bela i Iron plava) kao i novi naplatci i poklopci točkova.

Renault ClioRenault Clio

 


Unutrašnjost Novog Clia ispunjava sva obećanja

Kvalitetni materijali prijatni na dodir

U izradi unutrašnjosti Novog Clia upotrebljeni su materijali rezervisani za najluksuznije Renaultove modele. Tekstura plastike vizuelno i na dodir je kvalitetnija nego do sada, hromirani umetci su suptilniji i sa manje sjaja, a boje u unutrašnjosti prefinjenije.

Ukratko Novi Clio je zreliji automobil čiji zavodljiv spoljašnji izgled savršeno upotpunjuje prefinjena unutrašnjost.

 

Niz poboljšanja sa istančanim osećajem za detalje

Novi volan, sa kojeg su uklonjeni neki plastični delovi, zahvaljujući čemu ostavlja luksuzniji utisak nego do sada, je u skladu sa ostatkom unutrašnjosti. U bogatije opremljenim verzijama presvučen je kožom vrhunskog kvaliteta. Ručica menjača i obloge vrata takođe su redizajnirani i izrađeni od kvalitetnijih materijala. Nasloni za ruku, sada izrađeni iz jednog dela, izgledaju lepše zahvaljujući novim kožnim presvlakama. U njima se nalaze i novi prekidači. Središnji otvori za ventilaciju su takođe dobili nov izgled. LED rasveta u unutrašnjosti stvara ugodno osvetljenje.

Presvlake sedišta su kvalitetnije u svim nivoima opreme, a u bogatijim paketima opreme sedišta obuhvataju telo putnika i pružaju snažniju bočnu potporu.

Renault ClioRenault Clio


Novi program personalizacije

Zahvaljujući novom programu personalizacije, Novi Clio je dostupan u više od 30 različitih kombinacija boja. Kupcima su na raspolaganju:
- Pet nalepnica za krov (sa dezenom ili jednobojne) i retrovizori u različitim bojama po izboru pa karoserija može biti dvobojna,
- Četiri paketa za personalizaciju spoljašnjeg izgleda, na primer kombinacija prednje maske i bočnih zaštitnih obloga.

Sve nalepnice se postavljaju u fabrici čime se garantuje besprekoran kvalitet.

Novi Clio nudi dva izgleda enterijera i to Florida crveno i Smoky siva. Boje instrument table više nisu diktirane bojom presvlaka na sedištima čime je kupcima omogućeno da imaju veću slobodu u odabiru dodatne opreme po želji kupca.
 

Renault ClioRenault Clio

 


Nova oprema koja donosi okretnost i lako multimedijalno povezivanje

Renault Clio ponudom opreme već 25 godina ruši konvencije i pionir je u segmentu malih gradskih automobila koji oduvek nudi tehnologije dotad rezervisane za vozila iz viših segmenata. Novi Clio ostaje veran svojim korenima i kupcima nudi tri različita multimedijalna sistema. Kupci sada po prvi put imaju mogućnost da iskuse prvoklasni zvuk audiosistema Bose® u Renaultu B segmenta.

Automobil veoma lak za multimedijalno povezivanje već od osnovne verzije


Sistem R&GoR sada je dostupan već u osnovnoj verziji

Novi Clio ide sigurno u korak s vremenom zahvaljujući jednostavnom, a ipak genijalnom sistemu R&GoR koji momentalno povezuje vozilo sa pametnim telefonom. Kada se pametni telefon postavi na univerzalni držač za telefon, korisnik zahvaljujući specijalnoj aplikaciji može lako i intuitivno da pristupi najčešće korišćenim funkcijama koje su podeljene na četiri različite oblasti: Navigacija, Telefon, Multimedija i Vozilo.

Media Nav Evolution: odličan odnos uloženog i dobijenog

Srednji paketi opreme novog Clia opremljeni su sistemom Media Nav Evolution, multimedijalnim sistemom koji ima najbolji odnos cene i kvaliteta na tržištu, što se može videti iz bogate ponude funkcija koje ima.

Media Nav Evolution ima 7-inčni (17,5 cm) ekran osetljiv na dodir putem kojeg nudi pristup funkcijama kao što su navigacija sa informacijama o saobraćaju, povezivanje pomoću Bluetootha koje pruža mogućnost korišćenja telefona i slušanja muzike sa pametnog telefona, mogućnost prikazivanja slike sa kamere za vožnju unazad, funkciju Driving Eco2, koja vozaču pruža informacije o načinu njegove vožnje i daje savete kako da smanji potrošnju goriva.
 

Renault ClioRenault Clio


Renaultov R-LINK Evolution: poslednja reč tehnologije kada je reč o multimedijalnom povezivanju

Renaultov R-LINK Evolution i njegova grupa funkcija za povezivanje čine zaokružen multimedijalni sistem. Poznat po kvalitetnoj grafici i dobroj ergonomiji, R-Link Evolution ima formu prilagodljivog integrisanog tableta sa kapacitivnim ekranom od 7 inča (17,5 cm) koji omogućava korisnicima da uvećavaju, smanjuju ili pomeraju sliku prstima, baš kao na pametnom telefonu.

R-LINK Evolution poseduje:
- TomTom® navigaciju, koja daje informacije o saobraćaju u realnom vremenu (usluga TomTom® Live)
- Bluetooth i 3G funkcije
- Digitalni radio (u zavisnosti od tržišta),
- Upravljanje glasom,
- Pregled fotografija i video materijala (kada automobil nije u pokretu),
- Renaultov R-LINK Store, sa bogatom i raznolikom ponudom aplikacija,
- Upravljanje sistema za pomoć u vožnji (u zavisnosti od verzije).

 

Renault ClioRenault Clio


Oprema koja istovremeno pojednostavljuje i poboljšava vozačko iskustvo

Još okretniji

Clio svoj ugled još od prve generacije temelji na njegovoj sposobnosti da se sa jednakom lakoćom izbori sa gradskim saobraćajem i dugim putovanjima. Uz pomoc novog sistema za pomoć u vožnji, Novi Clio pravi iskorak napred kada je reč o okretnosti i svestranosti.

Opremljen je sa senzorima koji su postavljeni oko celog vozila, što posebno olakšava  upravljanje automobilom, čak i u najužim prostorima.

Pored zadnjih parking senzora, u zavisnosti od verzije, Novi Clio ima prednje parking senzore i kameru za vožnju unazad čime je manevrisanje pojednostavljeno i pomaže se izbegavanje udaraca i ogrebotina koji su svakodnevni rizik u gradskoj vožnji.

Uvođenjem sistema za pomoć pri parkiranju Easy Park Assist u bogatije opremljene verzije, olakšano je parkiranje. Vozač započinje parkiranje unošenjem vrste parkinga na koji treba da se parkira, da li je to paralelno, normalno ili pod uglom. Kada se automobilo kreće brzinom manjom od 30 km/h ovaj sistem prepoznaje sva raspoloživa mesta za parkiranje koja su dovoljno velika za Clia. Kada pronađe odgovarajuće mesto za parkiranje, sistem izračunava putanju i započinje upravljanje vozilom. Vozač ne mora da brine o upravljanju i može da se skoncentriše samo na dodavanje gasa, kočenje i promenu stepena prenosa.

Renault ClioRenault ClioRenault Clio

Više opreme, više udobnosti

U zavisnosti od verzije, dostupna je brojna dodatna oprema koja će vožnju u novom Cliju učiniti još udobnijom i bezbrižnijom:
- LED prednja svetla poboljšavaju vidljivost, što vožnju čini sigurnijom,
- Spoljašnji retrovizori se sada automatski sklapaju kada se automobil zaključa sa spoljne strane,
- Ogledala u štitnicima od sunca imaju svoje osvetljenje.
- Samozatamnjujući elektrohromatski unutrašnji retrovizor sprečava blještanje svetala vozila pozadi prilikom noćne vožnje.

Dodatne prednosti BoseR audio sistema

Renault i Bose® su partneri od 2008 godine i nastavljajući tradiciju Koleosa, Megana, Scenica, Latituda, Espacea, Kadjara i Talismana, novi Clio je prvi Renault model iz B segmenta koji je iskoristio prednosti Boseovog R znanja u dizajniranju i razvoju audio sistema.

Nenadmašno uživanje slušanja Bose® zvuka pretvara kabinu Clia u pravu koncertnu dvoranu, proizvodeći autentičan, jasan i realističan zvuk koji je blizak nastupu uživo.

Ovaj audio doživljaj postignut je zahvaljujući sistemu koji je razvijen posebno za Novi Clio, sa čak sedam vrhunskih zvučnika:
- dva napred, ugrađena u instrument tablu,
- dva u prednjim vratima,
- dva u zadnjim vratima,
- dubokotonski zvučnik sa ekskluzivnim pojačalom Bose® za snažne basove, smešten u prtljažniku.
 

Renault ClioRenault ClioBogatija ponuda motora koja donosi novi nivo uživanja

Dva nova pogonska agregata dCi 110 i TCe 120, oba sa šestostepenim manuelnim menjačem

Više snage i veće zadovoljstvo u vožnji sa dizel motorom 1,5 dCi 110


Novi Clio je dobio širu paletu dizel motora uvođenjem snažnijeg motora koja pruža više snage i zadovoljstva u vožnji: Energy 1,5 dCe 110 uparenim sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Ovaj motor je opremljen sa Stop&Start tehnologijom i sistemom koji prikuplja energiju prilikom kočenja i usporavanja, zatim razvija 110 KS pri 4.000 o/min i obrtni moment od 260 Nm pri 1.750 o/min. Nova konstrukcija turbo punjača čini da ovaj motor veoma brzo reaguje na nižim obrtajima.

Benzinski motor TCe 120 se sada isporučuje sa šestostepenim manuelnim menjačem

Paleta motora Novog Clia takođe ima motor Energy TCe 120 koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Ovaj manuelni menjač je alternativa automatskom menjaču EDC i namenjen je kupcima koji žele da uštede i zadrže potpunu kontrolu u vožnji. Ovaj motor je opremljen sistemom direktnog ubrizgavanja, turbo punjačem i Stop&Start tehnologijom, razvija obrtni moment od 205 Nm pri 2.000 o/min.

Jedna od najširih paleta motora u ponudi na tržištu

Novi Clio ima jednu od najširih paleta dizel motora na tržištu. Na raspolaganju su verzije sa 75 KS, 90 KS ili 110 KS, sa manuelnim ili automatskim EDC menjačem sa duplim kvačilom.

Ponuda benzinskih motora je isto tako raznolika i uključuje motore snage 75 KS, 90 KS ili 120 KS i izborom između manuelnog ili automatskog EDC menjača sa duplim kvačilom. Ako ovome dodaju i benzinski motori koji pokreću verzije Renault Sport, Novi Clio nudi čak 11 različitih pogonskih agregata, što njegovu paletu motora čini najširom na tržištu, koja može da ispuni potrebe svih kupaca, nezavisno da li se radi o fizičkim licima ili poslovnim kupcima.

Renault ClioRenault Clio

Renault Clio tehnički podaci
Renault ClioRenault ClioRenault Clio

Renault Clio - dimenzijeRenault Clio - dimenzije


Ime i prezime
Komentar