Renault najavio novi Kangoo i Express

12. Nov 2020

Renault Kangoo i Express

 

Renault je danas na svom medija sajtu objavio najavu dva nova laka komercijalna vozila - Kangoo i Express, u putničkoj i LKV verziji. Vozila će postepeno početi da stižu na pojedinačna evropska i svetska tržišta od proleća 2021. godine pa nadalje. Imena verzija mogu se malo razlikovati na pojedinim tržištima, kao i ranije (furgon, van, bez dodatnog imena ...) i neće sve verzije biti dostupne na svim tržištima. Renault Nissan Srbija moći će da objavi na proleće 2021. godine kojr će od danas predstavljenih verzija da budu dostupnr na domaćem tržištu i kada.

 

 

Kako bi odgovorio na sve potrebe svojih kupaca, Renault je predstavio potpuno novi Kangoo i novi Express koji će biti dostupni u verziji putničkog automobila i kao LKV. Predstavljanje i lansiranje kompletne ponude sva četri vozila očekuje se u proleće 2021. godine.

 

„Potpuno novim Renaultom Kangoo i Expressom marka je još jednom uzdrmala temelje segmenta furgona i kombija. Četiri nova modela su konstruisana da ispune najrazličitije potrebe profesionalnih i privatnih kupaca. Da je reč o istinski kultnom vozilu, potvrđuje više od četiri miliona prodatih primeraka od 1997. godine. Renault je odlučio da nas u Potpuno novom Renaultu Kangoo iznenadi inovativnim sistemom za lakši bočni utovar Easy Side Access. Novi Kangoo u putničkoj i komercijalnoj verziji blće dostupni i u električnoj verziji kako bi odgovorili na izazove gradske mobilnosti.” - Novi Renault Kangoo, inovativni furgon atletskog i dinamičnog izgleda je prvenstveno namenjen flotama, preduzetnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo izrađeno po meri i opremljeno najnovijom tehnologijom.

 

Inovativnim sistemom za lakši pristup Easy Side Access i prilagodjavanjem teretnog prostora Easy Inside Gallery, novi Kangoo iz temelja menja način utovara i pristup teretu.

 

– Easy Side Access: posebno korisna u gradskim sredinama, ova inovacija olakšava pristup teretnom prostoru i na uskim parking mestima. Uklanjanjem središnjeg nosača na novom Renaultu Kangoo stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1.416 mm (dva puta veći u odnosu na prethodni model).

– Easy Inside Gallery: sklopiva pregrada u unutrašnjosti je još jedna inovacija koja omogućava prevoz dugih i velikih predmeta iznad nivoa poda, čime se oslobađa prostor na tlu.

 

Renault KangooRenault KangooRenault Kangoo

 

Novi Kangoo ističe se mišićavim dizajnom. Potpuno obnovljen prednji kraj ukrašen je hromiranom lajsnom koja spaja prednju masku i branik, dok isklesani bokovi, naglašena ramena, elegantna završna obrada i hromirani umetci daju ovoj verziji luksuzan sjaj. Obnovljenu unutrašnjost krasi vodoravna armaturna ploča sa brojnim pregradama za odlaganje stvari, a nova, potpuno redizajnirana sedišta su sada još udobnija i kvalitetnija.

 

Novi Kangoo opremljen je multimedijalnim sistemom Renault Easy Link i novim sistemima za pomoć u vožnji, uključujući digitalni unutrašnji retrovizor sa stalnim prikazom. Ovaj novi poboljšani sistem garantuje savršenu vidljivost zadnjeg dela puta, što je posebno praktično za vozila sa ugrađenom pregradom. Od novih karakteristika se izdvajaju i sistem za obuzdavanje njihanja prikolice, elektronska kontrola stabilnosti pri kočenju i aktivni sistem kočenja u nuždi. 

 

Renault Kangoo biće dostupan u najrazličitijim veličinama i sa bogatom ponudom motora. Kupci će moći da biraju između dve dužine, ručnog ili automatskog menjača kao i dizel, benzinskog ili električnog motora (u zavisnosti od teritorije). Korisna zapremina kreće se od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj verziji i od 4,2 do 4,9 m³ u produženoj verziji.

 

Novi Kangoo, elegantan i prostran kombi sa pet pravih sedišta, osveženim izgledom, naglašenom udobnošću, bogatom opremom i novim sistemima za pomoć u vožnji savršeno se prilagođava dinamičnim potrebama porodica i timova. Zadržava sve karakteristike prilagodljivosti koje posebno cene profesionalni kupci (upravni organi, lokalne vlasti i razna udruženja).

 

Novi Kangoo u putničkoj i teretnoj verziji proizvodiće se u Renaultovoj fabrici Maubeuge u Francuskoj, odakle će se plasirati na evropsko i međunarodno tržište.

 

Renault ExpressRenault Express

 

Novi Renault Express je praktičan i efikasan furgon namenjen mladim preduzetnicima i vlasnicima malih flota koji traže pristupačno vozilo prilagođeno njihovim osnovnim potrebama. 

 

Renault Express se odlikuje prepoznatljivim Renaultovim dizajnom u kojem se prepliću robusnost i savremenost. Utisak kvaliteta i udobnosti u obnovljenoj unutrašnjosti je dodatno naglašen ojačanim sedištima. Posebna pažnja je stavljena na prostor za odlaganje i ergonomičnost pa se Renault Express može pohvaliti najvećom zapreminom pregrada za odlaganje u klasi (48 litara) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.

 

Novi Renault Express je opremljen multimedijalnim sistemom Easy Link i sistemima za pomoć u vožnji kao što su sistem za pomoć pri vožnji unazad, nadzor mrtvog ugla, prednji i zadnji parkirng senzori i, svakako, širokougaoni retrovizor.

 

Novi putnički Renault Express je okretan i ekonomičan kombi sa pet pravih sedišta i izdašnim utovarnim kapacitetom. Konstruisan je da ispuni profesionalne i privatne potrebe preduzetnika, kao i potrebe zanatlija i trgovaca.

 

Novi Express u putničkoj i komercijalnoj verziji proizvodiće se u Renaultovoj fabrici u Tangeru u Maroku, s tim da će novi Renault Express u komercijalnoj verziji biti dostupan na evropskim i međunarodnim tržištima, a u putničkoj samo na međunarodnim tržištima van Evrope.

 

Renault je već 21 godinu (od 1998. godine) evropski predvodnik u klasi kombija i mini kombija. Takođe je pionir i već devetu godinu za redom predvodnik u području električnih lakih komercijalnih vozila: gotovo svako drugo električno lako komercijalno vozilo koje se proda proizveo je Renault. Kangoo Z.E. je od 2011. godine najprodavanije električno komercijalno vozilo u Evropi sa više od 50.000 prodatih primeraka. 

 

Renault planira da elektrifikuje čitavu ponudu kombija i malih kombija do 2022. godine.

 


Ime i prezime
Komentar