Sto Civica Type R prodato za četiri minuta

08. Jun 2020

Honda Civic Type R Limited EditionHonda Civic Type R Limited Edition


Kanadski obožavaoci Honda Civic Type R postavili su po podne 5. juna 2020. godine rekordnu brzinu prodaje. Stotinu Honda Civic Type R automobila prodato je za četiri minuta.

U Kanadi je Honda ponudila samo sto primeraka Civic Type R iz ograničene serije. Svi su rezervisani putem internet portala za samo četiri minuta, uprkos činjenici da cenovnik nije objavljen u trenutku autorizacije. Kupcima je jednostavno tražen depozit od 1.000 dolara.

Honda Civic Type R Limited Edition napravljen je na ažuriranom modelu Civic Type R 2020, koji ima kompozitne kočne diskove, modifikovano ogibljenje, volan u pletenici Alcanta i mehanizam za menjanje brzina sa kraćim hodovima. Svi ventilacioni otvori posebne serije obojeni su u ekskluzivnu nijansu Phoenix Yellov (žuta feniks) koja je u kontrastu sa sjajnim crnim krovom, kućištima retrovizora, haubama i branicima. Posebni hečbek postavljen je na kovane aluminijumske naplatke BBS, koji su lakši od standardnih za osam kilograma. Na njima su Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatici. Ispod haube je 2,0-litarski četvorocilindarski turbo motor, koji razvija 320 KS i obrtni moment od 400 Nm. Uparen je sa 6-stepenim ručnim menjačem.

Honda će na američko tržište da lansira 600 modela Civic Type R Limited Edition. Ovaj hot hatch pojaviće se i na evropskom tržištu, ali još nije poznato kada će do toga da dođe.


Ime i prezime
Komentar