Svečana premijera Volkswagena Arteon u Srbiji

10. Oct 2017

Ivana Španović
Domaćoj publici predstavljena je nova Volkswagen zvezda na nesvakidašnjoj  umetničkoj izložbi. U okviru kampanje “Autoportret budućnosti”  čija je tema susret nadolazećih tehnologija i umetosti, pet talentovanih fotografa imalo je tu slobodu da jedan dan prožive sa Arteonom, spoznaju ga i učine besmrtnim kroz svoje objektive.

Arteon se uklopio jednako dobro u najrazličitijim okruženjima. Od omiljenog mesta ljubitelja adrenalina - glinare, senovitih kutaka koji podsećaju na njujorški Bronks, do sanjivog dorćolskog Starog Mlina.

Modelom Arteon, Volksawagen predstavlja novu veoma emotivnu liniju, kao i izražajno horizontalno naglašeno lice brenda. Rebra prednje rešetke su uvučena u trodimenzionalno dizajnirana prednja svetla, a LED elementi dodatno naglašavaju upečatljiv dizajn i demonstriraju dominaciju.

Limuzina sa četvoro vrata inspiriše revolucionarnim dizajnom i visokom upotrebnom vrednošću. Prozori vrata bez okvira predstavljaju tipičan Gran Turismo stil. Vrata prtljažnika koja se podižu visoko ostavljaju puno prostora za pristup prtljažnom prostoru. Tobias Sühlmann, dizajner spoljašnjosti objašnjava:"Na prvi pogled Arteon inspiriše entuzijazmom, svojim izraženim dizajnom i iznenađuje praktičnošću - kombinacija je jedinstvena".

Ime Arteon (naglask na prvom slogu) - sastoji se iz dva dela: "Art" (eng. Umetnost) na koji se odnosi na harmoniju linija i emocionalnost limuzine. Drugi deo "eon" karakteriše ga kao paralelu premijum modelu sa kinskog tršišta po imenu Phideon.

Novi Arteon prvi put predstavljen je publici proletos na Salonu automobila u Ženevi, a u prodaju je stigao ovog leta, da bi se sada pojavio i kod nas.
 

Volkswagen ArteonVolkswagen Arteon


Ime i prezime
Komentar