T-Roc Cabriolet za emotivno uživanje u vožnji

13. Apr 2020

Volkswagen T-Roc CabrioletVolkswagen T-Roc CabrioletVolkswagen T-Roc Cabriolet


Novim kabrioletom, ne samo u T-Roc seriji modela, već i u segmentu kompaktnih sportskih terenaca Volkswagen obećava slobodu bez ograničenja i izuzetno emotivno uživanje u vožnji. Kao prvi kabriolet u ovoj klasi, on kombinuje robusnost i prednosti SUV-a u vožnji otvorenim krovom.


Četvorosed T-Roc Cabriolet, dugačak 4,27 m i širok 1,81 m, zasnovan je na tehničkoj osnovi poprečne modularne platforme (MKB). Međuosovinskim rastojanjem od 2,63 m i visinom od 1,52 m, vozač i suvozač sede 599 mm iznad podloge, a putnici na zadnjim sedištima čak 616 mm. Zbog prostora za smeštanje sklopljenog krova i elektro-hidrauličnog pogona, kapacitet prtljažnika je samo 280 litara. Klasični troslojni platneni krov automatski se otvara i zatvara za 11 sekundi, čak i pri vožnji brzinom od 30 km/h. Otvara se iza zadnjih sedišta kao harmonika, a njegov masivni prednji luk služi kao poklopac. Kada se krov zatvori, potporne letvice sprečavaju da se krov naduva velikom brzinom. Zbog specijalnih zaptivki na prozorima i vratima, u T-Rocu vlada blaga tišina. Volkswagen takođe nudi štit protiv vetra. U slučaju prevrtanja, sistem zadržavanja aktivira se u deliću sekunde, dva panela za napajanje aktiviraju se u predelu zadnjih naslona za glavu. Ojačanja karoserije T-Roca Cabriolet nadoknađuju nedostajući fiksni krov.

U T-Rocu Cabriolet nalaze se dva digitalna displeja i upravljački elementi: digitalni kokpit u vidnom polju vozača, infotainment sistem Discover Media i 12-kanalni audio sistem.

Verzije Stile i R-Line imaju dva efikasna benzinska motora sa direktnim ubrizgavanjem. Prvi, 1.0 TSI je trocilindarski koji razvija snagu 85 kW / 115 KS i obrtni moment od 200 Nm. Drugi, četvorocilindarski 1.5 TSI razvija snagu od 110 kW / 150 KS i obrtni moment od 250 Nm. Ručni menjač sa šest stepeni prenosa i pogon na prednje točkove su standardni, a snažniji TSI može da se kombinuje sa sedmostepenim DSG prenosom opremljenim dvostrukim kvačilom.

U Nemačkoj i drugim evropskim zemljama uskoro bi trebalo da počne prodaja, koja je uslovljena razvojem pandemije izazvane virusom korona.


Ime i prezime
Komentar