Volkswagen e-Golf specijalno za policiju

15. Sep 2014

Volkswagen e-Golf za policijuVolkswagen e-Golf za policiju


Pored serijske verzije novi e-Golf marke Volkswagen sada je u Nemačkoj u ponudi i kao posebno opremljen policijski automobil. Kompaktan automobil, koji je u potpunosti prikladan za intervencije, pored tipične plavo-srebrne boje karoserije opremljen je i posebnim signalnim sistemom, kao i digitalnim radio signalom. Pred stupanje u nemačku policijsku službu, e-Golf proslavio je svoju svetsku premijeru 9. septembra 2014. godine na Međunarodnom stručnom sajmu policijske opreme u Leipzigu.

Marka Volkswagen putnička vozila ima mnogo iskustva u proizvodnji posebnih verzija automobila. Tako se u njihov asortiman osim policijskih automobila i vozila hitne pomoći ubrajaju i automobili za autoškole, kao i vozila prilagođena osobama s invaliditetom. Prvi put su sada prednosti električnog pogona prilagođene specifičnim zahtevima segmenta policijskih vozila. Zajedno s posebnim signalnim sistemom "SoSi" i modernim digitalnim signalom e-Golf u svojoj policijskoj verziji odgovara svim intervencijsko-taktičkim zahtevima.

Jednostavno električan: agilan i efikasan e-Golf u svojoj klasi oduševljava revolucionarno malim vrednostima potrošnje od 12,7 kWh/100km. Pogoni ga elektromotor od 85 kW / 115 KS, koji iz stanja mirovanja razvija maksimalan obrtni moment od 270 Nm. Nakon toga ovaj model u roku od 4,2 sekunde postiže brzinu od 60 km/h, a posle samo 10,4 sekunde dostiže brzinu od 100 km/h. Zavisno od profila saobraćajnice, načinu vožnje i teretu autonomija vožnje iznosi između 130 i 190 kilometara.


Ime i prezime
Komentar