Volkswagen Group prestrojava svoje brendove

08. Oct 2019

Volkswagen Group

 

U okviru globalnog automobilskog giganta, koncerna Volkswagen Group egzistira 12 brendova (Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Škoda, Ducati, TRATON, Scania, MAN i Volkswagen Commercial Vehicles) koji u 122 fabrike proizvode 365 modela. Svaki od njih pripada odgovarujućem segmentu, ali vrlo često neki od njih koketiraju i sa višim klasama. U Volkswagen Group došli su do zaključka da bi moglo nešto i da se promeni, svakako ništa revolucionarno, ali kada su Seat i Škoda promena bi bila očigledna.

 

Škoda je svojim asortimanom i cenama otišla stepenicu gore, dok je Seat zadržao dostupnost uz razigrani mediteranski šarm. AutomobilWoche izveštava da će u buduće Seat da ide gore, dok će Škoda da se vrati među narod.

 

Škode bi tako opet trebalo da postanu dostupnije kako bi mogle lakše da konkurišu modelima Hyundai i Kia, pa čak i onima rumunke Dacie. Istovremeno, Seat će da bude još emocionalniji, verovatno svojevrsni most prema premiumu.

 

"Želimo u budućnosti da jasnije izrazimo osobnost pojedinih marki. Seat bi mogao da bude još emocionalniji, kao što su to pokazale Cupre. Škoda će da posluži na tržištu istočne Evrope, posebno za one koji traže funkcionalnost", rekao je za nemački magazin Michael Jost, glavni strateg Volkswagen Group.

 

U slobodijem tumačenju to bi trebalo da znači da će Seatovi modeli da postanu skuplji, ali i još ozbiljniji rivali Alfa Romeu. Cene Škoda su već otišle gore pa će vrlo verovatno u budućnosti da izgube na atraktivnim i skupim dodacima, ali i da postanu pristupačnije.

 

Jost je posebno istakao da se uprkos brojnosti modela oni neće preklapati. Tako na primer u Evropi se neće prodavati Tiguan Coupe, jer sličan model već postoji.

 

Ime i prezime
Komentar