Volkswagen proširuje gamu modela Golf

14. Sep 2020

Volkswagen Golf VariantVolkswagen Golf VariantVolkswagen Golf Variant

 

Nemački Volkswagen premijerno je predstavio novu generaciju karavana Golf Variant i verziju Golf Alltrack sa pogonom na sva četiri točka.

 

Novi Golf Variant zasnovan na osmoj generaciji Golfa predstavljen je energičnim izgledom i naglašenom dinamikom. Izgled spoljašnjosti zasnovan je na prefinjenim linijama izraženim kroz krovni deo, koji je upotpunjen nagibom zadnjeg stakla u kupe stilu, dok prednji deo zadržava sličnost sa novim Golfom. Dužinom od 4.633 m, nova generacija Golf Variant je 66 mm duža od svog prethodnika i ima duže međuosovinsko rastojanje (2.680 m), nudi više prostora u unutrašnjosti i veći prtljažni prostor, čija je zapremina sada 611 litara.

 

Pored bogate standardne opreme, biće dostupni i novi paketi opreme, koji pored osnovne verzije uključuju i linije Life, Style i R-Line. Pored standardnih LED farova i zadnjih svetala, prošireni asortiman standardne opreme uključuje pomoć pri kretanju saobraćajnom trakom, sistem prednjeg gradskog asistenta sa kočenjem u slučaju nužde i detekcijom pešaka i novu pomoć sa leve strane u kombinaciji sa sistemom upozorenja. lokalnim opasnostima Car2X. Sve verzije novog Golf Variant-a imaće digitalnu instrument tablu (Digital Cockpit Pro), multimedijalni informativni sistem Composition koji može da se poveže sa 8,25-inčnim ekranom osetljivim na dodir, multifunkcionalnim upravljačem i automatskim klima uređajem.

 

Dograđeni i efikasniji biće i pogonski agregati koji uključuju verziju eTSI sa 48-voltnom tehnologijom i 7-stepenim DSG automatskim menjačem, u kojem TSI benzinski motor u kombinaciji sa 48-voltnim alternatorom za startovanje i litijum-jonskom baterijom čine blagi hibridni pogon. Dizel motori biće predstavljeni novom generacijom štedljivih TDI motora koji dodatno smanjuju emisiju azotnih oksida (NOx) uz pomoć AdBlue tehnologije dvostrukog ubrizgavanja.

 

Volkswagen Golf AlltrackVolkswagen Golf AlltrackVolkswagen Golf Alltrack

 

Na tržište takođe dolazi terenski orijentisani Golf Alltrack druge generacije, koji većim klirensom, zaštitnom dodatnom opremom i trajnim pogonom na sva četiri točka 4Motion može da ponudi čak i malo terenskog uživanja.

 

Pretprodaja novog Golfa Variant počeće prvo u Nemačkoj, a ubrzo nakon toga biće dostupna i u drugim evropskim zemljama, a kod nas se očekuje krajem ove godine.


Ime i prezime
Komentar