Kia Niro novi Ginisov rekorder

25. Jan 2017

Kia Niro
Prilikom dolaska ispred gradske većnice u New Yorku je Kia Niro zvanično dobio priznanje za postavljanje Ginisovog svetskog rekoda u najmanjoj potrošnji goriva za vožnju od zapadne do istočne obale SAD u kategoriji hibridnih vozila. Nova rekordno niska potrošnja iznosi 3,07 l/100 km.

“Veoma smo radosni zbog Nirovog rekordnog rezultata,” kaže Orth Hedrick, potpredsednik odeljenja za planiranje proizvoda u Kia Motors America. “Napravili smo automobil koji ima izvanredne performanse, odličan izgled i fantastičnu potrošnju. Ginisov svetski rekord to samo potvrđuje.”

Vozaču Wayneu Gerdesu i suvozaču Robertu Wingeru je za vožnju od gradske većnice u Los Angelesu do gradske većnice u New Yorku, u okviru koje su prešli 5.979 km, trebalo 183,6 litara (48,5 galona) ili 4,1 rezervoar. Pritom se njihov Niro ni u čemu ne razlikuje od bilo kojeg serijskog primerka ovog modela.

Iako Niro nije prvi hibrid ovog južno korejskog proizvođača, on je prvi model koji se proizvodi isključivo kao hibrid. Niro je pravi krosover, a može da se pohvali i skromnom potrošnjom goriva. Pored sportskog i atraktivnog dizajna nudi poduži spisak raspoložive opreme: inovativni hibridni sistem, koji pruža dinamičniju i zabavniju vožnju, prostranu kabinu s mnogo prostora za pet putnika i njihov prtljag, pregršt naprednih vozačkih asistencija — automatsko kočenje u nuždi, detekciju mrtvog ugla, upozoravanje na poprečni saobraćaj iza vozila, pomoć kod promene saobraćajne trake, pomoć kod održavanja automobila u saobraćajnoj traci i radarski tempomat - i naprednu infotainment opremu koja uključuje UVO3 s Apple CarPlay™, Android Auto™, 7-inčni ekran osetljiv na dodir, navigaciju i premium audio sistem Harman Kardon®.

Novi Kia Niro, koji uskoro stiže i u našu zemlju, pored niske prosečne potrošnje goriva (3,8 l/100 km) i niskih emisija CO2 (88 g/100 km), naprednog hibridnog sistema i multifunkcionalnosti može da se pohvali i bogatom standardnom opremom i sedmogodišnjom fabričkom garancijom koja važi za čitav automobil.


Ime i prezime
Komentar