11. Balkanska Minijada

02. Jul 2019

Minijada 2019Minijada 2019Minijada 2019

 

Tradicionalna Balkanska Minijada, u organizaciji MINI Kluba Srbije, bila je prava proslava jubilarnog 60. rođendana britanske ikone i jedanaesti put za redom je okupila najveće obožavaoce MINI brenda. 

 

Dodatno naglašavajući godinu jubileja, okupilo se tačno 60 MINI modela, sa mnogobrojnim predstavnicima MINI udruženja iz Grčke, Bugarske, Italije, Hrvatske i Slovenije. 

 

Od već tradicionalnog mesta polaska iz Beograda, u neposrednoj blizini kompanije Delta Motors, zvaničnog uvoznika i distributera automobila MINI, pokrovitelja ali i velikog prijatelja prošlih i budućih Minijada, kolona se kretala Ibarskom magistralom, preko Valjeva i Debelog brda ka Mokroj gori i Drvengradu. Krivudavi putevi Debelog brda bili su idealni za jedinstveni MINI osećaj u vožnji, te je i sam put do Mećavnika doprineo dinamičnom doživljaju ovog putovanja bez obzira na starost i već pređenu kilometražu automobila učesnika. 

 

Drugog dana susreta učesnici su uživali u vožnji do Višegrada, u krstarenju Drinom uz obilazak čuvenog Starog mosta i družili se uz ručak u Andrić-gradu. Po povratku u Drvengrad, odabranim učesnicima uručena su specijalna priznanja i nagrade, nakon čega je usledila i prava proslava uz muziku iz svih zemalja učesnica. Minijada je još jednom podsetila na moć MINI porodice na Balkanu. 


Ime i prezime
Komentar