Agent 007 ponovo vozi Aston Martin

27. Aug 2020

Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition

Britanski proizvođač prestižnih sportskih automobila pripremio je posebnu verziju modela Vantage i DBS Superlegger za najnoviji film o Jamesu Bondu.

 

Automobili Aston Martin i čuveni Agent 007 uvek su bili tandem koji oduzima dah. Premijera novog filma pod nazivom „Nema vremena za smrt“ proslavila se u Aston Martinu, posebnom ograničenom serijom modela Vantage i DBS Superlegger. Oba su sa oznakom 007 Edition i pažljivo su usavršeni pod nadzorom Q divizije Aston Martin.

 

Ovo odeljenje je inače nazvano po čuvenom Q ogranku u Bondovim filmovima koji je specijalizovan za laserske satove, automobile na daljinsko upravljanje i mlazne pakete - tim od samo 15 ljudi odgovoran je za prilagođavanje najnovijih modela Aston Martina željama superbogatih kupaca.

 

Očekuje se da će Aston Martin Vantage izdanje 007 da bude dostupan u stotinu primeraka, a njegov dizajn zasnovan je na V8 Vantage modelu The Living Dailights (1987) i kombinuje snažan utisak i sportske performanse. Za razliku od standardnog modela Vantage, verzija u znak poštovanja Jamesu Bondu dobila je jedinstvene stilske dodatke na spoljašnjosti i u enterijeru, zajedno sa uređajima u duhu Agenta 007. Opciono, čak i skije sa zadnjim prtljažnikom mogu da naglase autentičnost, slično kao u filmu od pre 33 godine.

 

Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition biće proizveden i tiražu od 25 primeraka i blistaće u nijansi sive boje, sa nizom dodataka od karbonskih vlakana i crnim naplatcima od 21 inča. Pripadnost posebnoj ograničenoj seriji biće naglašena oznakama 007 na branicima i zadnjem spojleru, kao i unutrašnjosti gde izgled zaokružuju obloge od tamne kože. Pokretaće ga 5,2-litarski V12 motor od 725 KS uz obrtni moment od 900 Nm.

 

Prema Mareku Reichmanu, potpredsedniku brenda i šefu kreativnog odeljenja, posebna serija posvećena Jamesu Bondu uvek predstavlja uzbudljiv izazov, jer automobil mora dostojanstveno da predstavlja legendu o kultnom agentu. Očekuje se da će cena Vantage 007 izdanja da bude 180.900 evra, dok će DBS Superleggera 007 izdanje da košta 313.510 evra. Očekuje se da će prve isporuke početi početkom sledeće godine.

+

 

Ime i prezime
Komentar