Blizanci Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage

24. Apr 2020

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins

Engleska marka sportskih automobila Aston Martin, koja se proslavila preko filmova o Jamesu Bondu i italijanska dizajnerska firma Zagato sarađuju već 60 godina. Dugogodišnje partnerstvo obeležiće posebnom serijom modela kupe+kabriolet Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins. 

Kako bi obeležili veliku godišnjicu saradnje Britanaca i legendarne italijanske dizajnerske firme, biće proizvedeno ograničeno izdanje Vantage V12 u verziji kupe i kabriolet, koja će moći da se kupi samo u paru, baš kao što je Zagato odlučio pre sto godina. U ovom trenutku ponavlja se još jedna specijalnost, biće na raspolaganju samo 19 takvih blizanaca, što će koštati najmanje 1,75 miliona funti bez poreza (nešto više od dva miliona evra). Specijalna serija zasnivaće se na Vantage V12, ali imaće jedinstvene 19-inčne naplatke i temeljno modifikovanu unutrašnjost, a kupac će imati mogućnost izbora bilo koje kombinacije boja spoljašnjosti i unutrašnjosti.

Kompanija R-Reforged u svom novom pogonu u Varvicku u Velikoj Britaniji napraviće 38 Coupe i Speedster Twins povodom obeležavanja stogodišnjice ateljea Zagato (1919-2019) i 60 godina dugog partnerstva između milanskog 'Signature' i britanskog proizvođača sportskih automobila. Ponuđeni isključivo u parovima za samo 19 kupaca (pri čemu je većina već prodata), izvajani Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins kreirali su Zagato i R-Reforged kako bi iskombinovali najbolje od dva automobilska sveta: sportski Speedster u njegovom najčistijem obliku i bezvremenski Coupe, redefinišući Aston Martin Vantage V12 Zagato iz 2011. godine. Svaki od njih ima ikonične znakove Zagato.

Oba modela imaju karoseriju od karbonskih vlakana, čiste površine i čiste linije Zagato dizajna, na kojoj je aktivni zadnji spojler za poboljšanje stabilnosti pri velikim brzinama. U kombinaciji sa mnogim drugim dizajnerskim podešavanjima, kao što su novi, 19-inčni aluminijumski naplatci koje je dizajnirao APP Tech, ukupni efekat je mišićav, svrsishodan, ali graciozan i nepogrešivo Aston Martin.

 

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage TwinsAston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins

Motor koji će da se ugrađuje o oba automobila je prepravljena verzija V12 agregata poznatog iz Vantage-a, zapremine 5,9-litara sa 48 ventila i atmosferskim ubrizgavanjem goriva koji im omogućuje dostizanje snage od 600 KS (85 KS više od originalnog).

Kupac je u samom centru putovanja koje započinje poklon kutijom nakon naručivanja. On će zatim da odredi svaki element Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins kompanije R-Reforged sa dizajnerima u Aston Martin St Gallen-u u Niedervil-u, Švajcarska, pre nego što bude pozvan da potvrdi timu obučenih majstora u Varvicku u Velikoj Britaniji gde će da se proizvede njegov automobil. Ovde će iz prve ruke da vidi spoj tradicionalnih i savremenih procesa. Opcije uključuju "beskonačnu" paletu boja sa mogućnošću da se enterijer i eksterijer podudaraju sa bilo kojim uzorkom boje koji kupac pruži.

"Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins nesumnjivo su vrhunac naših proslava stogodišnjice," kaže Andrea Zagato, „Prelep, nesmetan i suštinski deo naše istorije i stvaralačkog udruživanja sa Aston Martinom. Posedovanje ovih kolekcionarskih automobila biće vrlo lično i emotivno iskustvo.“

 

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage TwinsAston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins

Peter Freedman, direktor marketinga Aston Martina, rekao je: „Veza Aston Martina sa Zagatoom seže 60 godina unazad i zajedno smo stvorili seriju vrlo specijalnih automobila. Projekat Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins je počast stogodišnjici Zagato-a. “

Marella Rivolta Zagato, koja upravlja italijanskom dizajnerskom kućom, objasnila je ova dva automobila: „Kada sam birala boje karoserije, tražila sam nešto što će istovremeno da predstavlja naše stogodišnje nasleđe i našu budućnost. Najsimboličnije boje su zlato i platina, koji su plemeniti metali. Zlato, amblem čistoće i prepoznatljivosti, u mom umu je simbol našeg prvog veka. Platina je otporna na koroziju i ima odlične katalitičke mogućnosti, što želim u narednih sto godina!“

 

Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage TwinsAston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins


"Biljke, izvori života koji se neprestano obnavljaju od davnina, takođe su utkani u ovu ideju", dodaje Zagato. „Uzmimo za primer boju Speedstera, koju sam nazvala Oro Angelica. Angelica je jestiva biljka za koju se misli da garantuje dug život. Takođe simbolizuje inspiraciju, pokretačku snagu prvih sto godina Zagatove istorije. Za Coupe odabrala sam Platino Acanto. Listovi akanta inspirisali su stare Grke za stvaranje korintske prestonice. Ova biljka predstavlja čistoću i besmrtnost, otelotvorujući Zagatovu viziju budućnosti."

Automobilski par Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage Twins, biće predstavljen ovog leta, a do kupaca trebalo bi da stigne kasnije ove godine.


Ime i prezime
Komentar