Bondov novi automobil biće Aston Martin Valhalla

18. Jul 2019

Aston Martin ValhallaAston Martin ValhallaAston Martin Valhalla

 

Aston Martin, britanski proizvođač legendarnih automobila zvanično je potvrdio da će u novom filmu o Jamesu Bondu njihov hiperautomobil imati jednu od glavnih uloga.

 

Aston Martin sada je i zvanično potvrdio da će se njihov hiperautomobil pod imenom Valhalla pojaviti u 25. filmu o tajnom agentu Jamesu Bondu, koji za sada nema naslov, ali se zna da će premijera da bude u aprilu 2020. godine. Po peti put glumac Daniel Craig biće tajni agent 007.

 

James Bond i automobili Aston Martin su u 'službi njenog Veličanstva' više od 55 godina, još od 1964. godine i filma Goldfinger sa Seanom Conneryjem. U dvanaest filmova najtajniji agent britanskog MI6, vozio je i spasavao svet u šest modela Aston Martin: DB5, DBS, V8 Vantage Volante, V12 Vanquish, DBS V12 i DB10.

 

Najave novog hiperautomobila pojavile su se početkom ove nedelja, a britanski mediji objavili su da je primerak hibridnog modela sa centralno postavljenim motorom isporučen filmskom studiju gde će se snimati novi film o Bondu.

 

Međutim, to nije jedini Aston koji će se pojaviti u filmu. Potvrđeno je da će se pojaviti u nekoj ulozi i DB5, koji se vraća nakon eksplozije u filmu Skyfall iz 2012. godine. U novom filmu biće tu još i Aston Martin V8 Vantage Volante, prvi put viđen u The Living Daylights davne 1987. godine s Timothy Daltonom u ulozi Jamesa Bonda.

 

Aston Martin je potvrdio da se njihov hiperautomobil u gami nalazi odmah ispod brže i skuplje Valkyrie, a ime Valhalla je dobio početkom ove nedelje. Samo ime je preuzeto iz nordijske mitologije, a znači Raj.

 

Valhallu pokreće twin-turbo V6 hibridni pogonski sklop od kojeg se očekuje da će imati više od 1000 KS, a u proizvodnju ulazi krajem 2021. godine.


Ime i prezime
Komentar