Car2go je dostigao 3,3 miliona korisnika

06. Aug 2018

Car2go
Car2go, kompanija koja je Daimler osnovala da ponudi novu vrstu prevoza u gradovima dostigla je 3,3 miliona korisnika. Koncept Car2go uspeo je da ubedi stanovnike najvećih metropola u svetu u prednosti kratkoročne zakupnine, odnosno  da stave u upotrebu sopstveni automobil. Upravo je počeo da radi u desetom gradu u Severnoj Americi. Na raspolaganju je 400 Smart modela Fortwo i nekoliko modela Mercedes-Benz.

Broj korisnika Car2go-a u svetu porastao je za deset odsto u prvoj polovini godine. U poređenju sa prošlogodišnjim junom, broj korisnika povećan je za 25 odsto i trenutno iznosi 3,3 miliona registrovanih korisnika.

Ovaj servis raste zahvaljujući porastu tražnje za fleksibilnim kratkoročnim iznajmljivanjem automobila što je često jedina prihvatljiva alternativa za vlasnike automobila i korisnike javnog gradskog prevoza. Car2go je brzo postao jedan od najvećih i najuspešnijih svetskih automobilskih servisa delimično zahvaljujući svom fleksibilnom i odgovornom načinu rada. Umesto da imaju stalni parking prostor za svaki automobil, svaki iznajmljeni automobil može da se vrati bilo kada i ostavi (parkira) na bilo kom zvaničnom uličnom parking mestu bilo gde u zoni funkcionisanja ovog sistema. Članovi plaćaju samo utrošeno vreme kada koriste automobil po minutu vožnje uz popust za sate vožnje i svakodnevnu upotrebu. Ne postoji minimalni iznos vremena za koje automobil može da se iznajmi (koristi), a parkiranje, gorivo, održavanje i osiguranje su uključeni u cenu rentiranja bez dodatnih troškova.

Sa ukupno 14.000 automobila dostupnih u najvećim svetskim metropolama, korisnici su u prvih šest meseci prevalili udaljenost od 90 miliona kilometara. Deset odsto ove udaljenosti pređeno je sa 1.400 električnih vozila. U ponudi su se ovog leta po prvi put našli i kabrioleti, pa  se tako Car2go korisnici u Rimu mogu da koriste jedan od dvadeset  Smart Fortvo Cabrio.

Projekat je prvi put predstavljen u gradu Ulm, blizu Kelna u Nemačkoj 2009. godine, ovaj automobilski servis vremenom se proširio i na druge evropske gradove poput Liona u Francuskoj, Bona u Nemačkoj i Beča u Austriji, kao i na severnoameričke gradove kao što su Vankuver u Kanadi i Ostin u Teksasu. Danas je prisutan u 25 gradova na tri kontinenta.

Car2go je najpopularniji u Berlinu (258.000), Chonkingu (255.000) i Hamburgu sa 212.000 korisnika. Od početka godine broj novih korisnika povećao se najviše u Berlinu, Njujorku, Vankuveru i Chonkingu.

 

Car2go - Chicago

UniRent
07.08.2018 17:44
Tesko je biti konkurencija Car2go-u, brzo je postao jedan od najvecih i najuspesnijih svetskih automobilskih servisa.

Ime i prezime
Komentar