Citroen otkrio novi SUV C5 Aircross

03. Sep 2018

Linda Jackson
Citroen je danas otkrio evropsku verzijuu novog SUV C5 Aircross i čime nastavlja svoju međunarodnu SUV ofanzivu. SUV nove generacije usklađen je s poslednjim modelima Citroen. Inspirisan je očekivanjima kupaca, ima jedinstven i afirmativan karakter i nudi jedinstvenu ponudu personalizacije sa 30 spoljašnjih kombinacija.


Predvodnik programa Citroën Advanced Comfort, novi SUV C5 Aircross najsvestraniji je i najudobniji SUV u svom segmentu. Opremljen oslanjanjem s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sedištima Advanced Comfort, donosi novo iskustvo u automobilu tipičnom za Citroen. Ima jedinstvenu modularnost sa tri individualna, klizna i preklopiva sedišta i prtljažnik Best in Class od 580 do 720 litara. Moderan i high-tech, nudi 20 sistema pomoći u vožnji uključujući Highway Driver Assist, sistem za autonomnu vožnju od 2. nivoa opremljenosti ili Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak van poznatih staza, kao i šest tehnologija za povezivost, uključujući bežično punjenje pametnog telefona.


Novi SUV C5 Aircross ističe se jedinstvenim, energičnim stavom punim samopouzdanja. Dugačak 4,50 m, robustan i mišićav ističe se među SUV vozilima fluidnim oblikom s naglaskom na jake grafičke elemente kao što su Airbump, točkovi velikog prečnika (720 mm), udaljenost od tla 230 mm, naglašeni uzdužni krovni nosači. Enterijer ostavlja utisak prostranosti i zaštite s komandnom tablom, sedištima čija povišena pozicija daje osećaj dominacije nad putem, širokom središnjom konzolom i toplim materijalima. Poput najnovijih modela Citroen, C5 Aircross raspolaže širokom ponudom personalizacija, s 30 kombinacija spoljašnjih personalizacija uz sedam boja karoserije, ponudom dvobojnog krova i tri paketa Color koji obuhvataju obojene elemente na prednjem braniku, na Airbump-u, na donjem delu prednjih vrata i na krovnim nosačima. Takođe dolazi s pet ambijenata unutrašnjeg uređenja.

 

Citroen C5 AircrossCitroen C5 Aircross


C5 Aircross ističe se udobnošću i pristupom prostoru u unutrašnjosti. Inovativan je svojom ukupnom udobnošću, karakterističnom za Citroen s dve glavne inovacije, oslanjanjem s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sedištima Advanced Comfort, za udobnost vožnje i ugodnost u vožnji bez premca: pravi poziv za putovanje svim putnicima. Nudi jedinstvenu modularnost u segmentu, koja je rezultat jedinstvenog znanja i veštine dizajnera Citroena u svetu monovolumena, naročito s tri individualna zadnja sedišta, klizna, preklopiva i podesiva po nagibu, kao i zapreminom prtljažnika.


U skladu sa svojim vremenom i opremljen s TFT digitalnom instrument tablom od 12,3’’ i ekranom osetljivom na dodir od 8’’, novi SUV C5 Aircross raspolaže s 20 sistema za pomoć u vožnji poslednje generacije.


Izuzetno poveziv, nudi bežični punjač ili ConnectedCAM Citroen. Opremljen efikasnim benzinskim i dizel motorima od 130 KS do 180 KS i novim automatskim menjačem EAT8, C5 Aircross biće prvi model Citroen opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) krajem 2019. godine.


Novi SUV C5 Aircross, stiže na tržište početkom 2019. godine. Proizvodiće se u fabrici Rennes - La Janais u Francuskoj.


« Vrlo sam ponosna što vam danas predstavljam novi SUV C5 Aircross proizveden u  Rennes-u u Francuskoj i namenjen prodaji u više od 92 zemlje širom sveta. SUV nove generacije koji upotpunjuje nedavno obnovljenu gamu  Citroen i namenjen je izuzetno važnom SUV segmentu sa svim karakteristikama Marke: dizajnom, udobnošću i modularnošću. Novi SUV C5 Aircross nova je perjanica marke Citroen i ključna poluga za međunarodni rast Marke u svetu» - Linda Jackson, izvršna direktorka marke Citroen.


Ime i prezime
Komentar