DS 7 Crossback novi SUV u ponudi

17. Mar 2017

Citroen DS7 CrossbackCitroen DS7 CrossbackCitroen DS7 Crossback

Uspravno postavljen prednji kraj modela DS 7 Crossback s maskom DS Wings izražava svu plemenitost, performanse i harizmu automobila. Šestougaona prednja maska uokviruje novi dizajn rešetke slične dijamantu s logotipom marke DS u sredini. Dve reljefno istaknute centralne linije čine osu aluminijumskog poklopca motora i ističu pločicu s natpisom DS. Oštre ivice prednjih i zadnjih blatobrana oblikuju bok vozila i naglašavaju mišićave oblike ovog SUV-a.

Od osnivanja marke DS oblikovanje svetlosnog potpisa u samoj je biti njenog stila. Brušeni kao komadi nakita, moduli LED prednjih svetala, nazvani DS Active Led Vision, pri otvaranju automobila DS 7 Crossback zasvetle purpurnom svetlošću i okreću se za 180°.

I zadnja svetla doprinose snazi i originalnosti svetlosnog potpisa modela DS 7 Crossback. Zasnovana na tehnologiji 3D Full LED, izvedena su u trodimenzionalnom motivu ljuski, koji su inspirisani direktno iz avangardnog stila poslednjeg konceptnog automobila marke DS E-Tense.

 

„DS 7 Crossback uvodi drugu generaciju modela marke DS, koja preuzima ulogu vizionara već od svojih početaka. Ovaj svetski SUV svojom prefinjenošću i naprednom tehnologijomotelotvoruje francusko znanje i veštinu povezivanja lepih materijala, preduzetničke veštine i tehnoloških inovacija. Njegova oprema visoke tehnologije donosi bezbrižnu vožnju i vrhunske performanse.”
                                                                                                                              

Yves Bonnefont, generalni direktor marke DS Automobiles 


Izraz „avangarda” svoj puni smisao dobija u unutrašnjosti zahvaljujući razdvojenim ekranima od 12’’, što je jedinstvena ponuda u ovom segmentu. Prvi ekran visoke rezolucije nameće se kao inovacija u konkurenciji SUV vozila, pojednostavljuje navigaciju, služi za upravljanje multimedijalnim interfejsom, čitavom ponudom tehnologija DS Connect i opcijom Mirror Screen. Drugi ekran može da se personalizuje i povezan je s digitalnom instrument tablom.

Savremena i sa stilom, unutrašnjost modela DS 7 Crossback odražava znanja i veštine stručnjaka timova marke DS. Odana filozofiji stila marke DS, unutrašnjost vodi u pet različitih svetova. Pet Inspiracija odgovara ukusima i željama svakog ko želi da pokaže svoj temperament.

Slaveći Pariz, kolevku marke DS, Inspiracije DS nose ime Bastille, Rivoli, Faubourg i Opéra, ne zaboravljajući Inspiraciju Performance Line u duhu modela Gran Turismo iz istoimene linije, koju je Marka nedavno lansirala.

 

„DS 7 Crossback zavešće pionire, strastvene obožavaoce najnovijih tendencija, ljubitelje sporta i umetnosti... Klijente koji tragaju za novim iskustvom vožnje automobila i jedinstvenim doživljajem. Stvorili smo automobil koji će da obeleži svoje doba.”

 

Eric Apode, direktor za proizvode i razvoj marke DS Automobiles


U skladu sa zanatskom tradicijom, svaki detalj i svaki materijal (puno drvo, Alcantara, zrnasta koža i koža napa) upotrebljen za te Inspiracije pažljivo je odabran, obrađen i ugrađen u automobil. Ti materijali raspoređeni su na velikim površinama, ugodnim i toplim: na armaturnoj ploči i oblogama vrata, kao i na konzolama i sedištima, kako bi putnici i vozač bili obavijeni potpunom prozračnošću.

DS 7 Crossback takođe neguje odlike koje je marka DS uvela u svojim poslednjim ostvarenjima. Kao diskretno prisutni znaci personalnosti, presvlake sedišta od kože napa, koje po izgledu podsećaju na kaiš ručnog sata, upotpunjene su štepovima tačkastog boda kao i tabla sa instrumentima i obloge vrata. Prekidači na hromiranoj središnjoj konzoli reljefno su ukrašeni motivom „Clous de Paris”.

„Svaki model marke DS odsad će da bude dostupan u efikasnoj hibridnoj ili električnoj verziji. A nazvali smo ih E-Tense”, izjavio je Eric Apode na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu.

“Ambicija postaje stvarnost s hibridnim benzinskim motorom od 300 KS, četiri pogonska točka, koji će se u modelu DS 7 Crossback naći od proljeća 2019. godine. Hibrid u viziji marke DS nudi performanse i efikasnost, ali isto tako zadržava prostranost za putnike i zapreminu prtljažnika”, dodaje Eric Apode.

Uz hibrid E-Tense, model DS 7 Crossback nudiće pet verzija moćnih i efikasnih motora s unutrašnjim sagorevanjem (Euro 6.2) i izdašnim obrtnim momentom, a biće predstavljen i novi automatski menjač poslednje generacije s osam stepena prenosa (EAT8).

U ponudi su tri benzinska motora (THP 225 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8, ili PureTech 130 S&S s ručnim menjačem sa šest stepena prenosa) i dva dizel motora BlueHDi (BlueHDi 130 S&S s ručnim menjačem sa šest stepena prenosa, zatim EAT8 ili BlueHDi 180 S&S EAT8).        

 

„U svim fazama njegovog razvoja, naša želja bila je da model DS 7 Crossback izrazi prefinjenost, perfekcionizam i visoke standarde najboljih znanja i veština. Rezultat je harizmatičan automobil i savršeno skladna silueta. Potpuna alhemija snage i prefinjenosti.”

 

Thierry Metroz, direktor dizajna marke DS


DS 7 Crossback, dizajniran je i osmišljen u Parizu (Francuska), a proizveden u fabrikama u Mulhouseu i Shenzhenu (Kina). Novi simbol marke DS Automobiles, DS 7 Crossback oplemenjen je prefinjenim i snažnim karakterom i harizmatičnim dizajnom. Tehnološke inovacije i avangardna osmišljenost dovode ga do novog, do sada neviđenog nivoa efikasnosti, udobnosti i bezbrižnosti. Automobil je prožet francuskim stilom života. Njegova sajdžijski precizna završna obrada do najsitnijih detalja otelotvoruje perfektno znanje i veštine marke DS


Ime i prezime
Komentar