Električni automobili u floti Pošte

21. Aug 2020

Pošta Srbije - Električni automobili Pošta Srbije - Električni automobili   

 

Pet malih dostavnih vozila na električni pogon, od danas postaju sastavni deo poštanskog voznog parka i njima će se obavljati dostava poštanskih pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada, saopštila je Pošta Srbije.

 

Zbog svojih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje, a vozila će da budu korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica.

 

Mira Petrović, v.d. direktorka Pošte kaže da je to samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima se obeležava 180. godišnjica Pošte Srbije.

 

"Osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvođenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u „zelenim” rešenjima", rekla je Petrović. Istovremeno se podiže dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama, rekla je ona i dodala da se ne zaboravljaju ni ruralna područja za čije se nepristupačne terene očekuje isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca.

 

U saopštenju se ističe da nabavkom prvih pet elektromobila, Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova.


Ime i prezime
Komentar