FAS poboljšava životnu sredinu

10. Oct 2014

Kampanja „Hajde da rastemo zajedno“
Kompanija Fiat Automobili Srbija (FAS) ušla je u završnu, petu fazu velike kampanje za zaštitu životne sredine pod nazivom "Hajde da rastemo zajedno", koju su od februara ove godine zajednički sprovodili FAS i dvadeset četiri kragujevačke osnovne škola. U okviru poslednje faze kampanje, zaposleni FAS-a obišli su ukupno 22 osnovne škole na teritoriji grada Kragujevca i tom prilikom u dvorištu svake posadili po jedno drvo Katalpe (Catalpa).

"Veoma smo zadovoljni što je naša kampanja naišla na odličan odziv u Kragujevcu među đacima i nastavnicima lokalnih osnovnih škola. Od dolaska Fiat-a u Republiku Srbiju 2008. godine i osnivanja kompanije Fiat Automobili Srbija, jedan od najvećih prioriteta, a u cilju održivog poslovanja, jeste funkcionisanje u skladu sa zaštitom životne sredine,“  rekao je Saša Nikolić, rukovodilac  bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite životne sredine, kompanije FAS. On je dodao da: "Kao jedan od svetskih proizvođača automobila svesni smo potrebe za smanjenjem zagađenja i nastavićemo da doprinosimo očuvanju i poboljšanju životne sredine i u narednom periodu.“

Kampanja „Hajde da rastemo zajedno“ sprovedena je u pet faza, sa aktivnostima od izbora ambasadora životne sredine među đacima i radionica koje su održane u školama i u FAS fabrici, do donacije specijalnih kanti za odvajanje otpada za recikliranje, sakupljanje otpada, likovnih konkursa i na kraju sadnje drveća.  
  
FIAT Automobili Srbija, sa preko tri hiljade zaposlenih, danas predstavlja najmoderniji proizvodni pogon u okviru Fiat Grupacije širom sveta,  poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju i aktivnog investitora u Srbiji.


Ime i prezime
Komentar