Grupa Renault proglašen za proizvođača godine

18. Dec 2019

Renault Megane RS Trophy-R
Grupa Renault proglašena je za Proizvođača godine (Manufacturer of the year) na svečanoj dodeli godišnjih priznanja portala TopGear.com. Ovo je priznanje nagrada za uspehe koje su Renault, Dacia i Alpine postigli tokom poslednjih 12 meseci. Tom prilikom je Megane R.S. Trophy-R proglašen za Sportski automobil godine (Performance Car of the Year), a novi ZOE - za Gradski automobil godine (City Car of the Year).

Uredništvo portala TopGear.com objasnilo je zašto je grupa Renault ovogodišnji pobednik: “Grupa je kroz raznovrsnu ponudu dokazala svoju izvrsnost i tako zaslužila osvojena priznanja. Renault nudi bogatu ponudu sjajnih automobila tako da se na jedinstven način prilagođava specifičnim zahtevima kupaca kako bi im ponudio savršen automobil.”

Prilikom dodele ovog priznanja, Vincent Tourette, generalni direktor grupe Renault UK izjavio je: “Vrlo smo srećni zbog priznanja portala TopGear.com. Iza Renaulta je fantastična godina u kojoj smo predstavili novi Captur, novi ZOE i novi Clio koji nastavlja svoju tridesetogodišnju priču o uspehu. Dacia nastavlja da niže uspehe i jedna je od retkih marki koja je ove godine zabeležila rast prodaje. Pritom je preporod marke Alpine ubrzan uzbudljivim predstavljanjem novog modela A110S. Međutim, nećemo stati na tome - izgleda da nas čeka još uzbudljivija godina.”

Grupa Renault ove godine na evropskom tržištu predstavila je sedam novih modela: Clio, Captur, ZOE i Koleos i komercijalna vozila Trafic i Master, dok je Alpine proširio svoju gamu modelom A110S.


Ime i prezime
Komentar