Hibridni Renault SUV Coupe za Evropu

23. Sep 2020

Renault Arkana CoupeRenault Arkana Coupe

 

Kombinujući eleganciju limuzine, sportski izgled kupea i robusnost SUV-a, model  Renault Arkana Coupe impresionirao je sve kada je predstavljen na Sajmu automobila u Moskvi 2018. godine.

 

Proizvodna verzija Arkane Coupe potpuno je novi model u segmentu C (4,54 m) inovativnog, prepoznatljivog dizajna. Proizvodi se u moskovskom pogonu, a u prodaji je od ovog leta na ruskom tržištu. Trebalo bi da doprinese svetskoj ekspanziji Groupe Renault kao deo svog strateškog plana Drive the Future.

 

Na Adriatic teritoriji novi model zvaće se Renault Megane Conquest, a u ostalom delu Evrope nosiće naziv kao u Rusiji - Renault Arkana Coupe, pojasnila je Ivana Mitrović, PR manager Serbia and Adex. Da li će se ovaj model sa dva imena razlikovati samo po nazivu ili će biti i drugih razlika nije objavljeno. Mislimo da sve što se odnosi na Arkanu važiće i za Megane Conquest.

 

Spoljni dizajn serijske verzije SUV-a Arkana Coupe samo se malo razlikuje od izložbenog automobila. Zadržava nagnutu liniju krova, vrlo visok struk i širok, izražajan branik. Hromirane komponente na rešetki i oko prozora i LED farovi C-Shape oličavaju DNK Renaultovog dizajna, kako bi istakli njegov elegantan izgled.

 

Renault Arkana CoupeRenault Arkana Coupe

 

Renaultov SUV coupe atletskih linija i dinamičnog karaktera stiže na evropsko tržište opremljen naprednom tehnologijom, pokretan E-Tech hibridnim sklopom i novom verzijom R.S. Line koja mu daje još upečatljiviji i dinamičniji izgled.

 

Spajanjem fluidnosti, elegancije i robusnosti u novom dizajnu, kakvim su do sada mogli da se pohvale samo automobili premijum marki, novi Renault Arkana Coupe (Megane Conquest) ruši konvencije tržišta SUV vozila u Evropi. Radi se o novitetu u svetu proizvođača automobila, a ovaj novi model, koji zaokružuje Renaultovu paletu kompaktnih automobila (Megane, Kadjar i Scenic) svoje mesto traži na tržištu SUV modela koje beleži rast širom sveta. 

 

Prostrani putnički i prtljažni prostor potvrđuju da je Renault Arkana Coupe (Megane Conquest) namenjen i porodicama. Uz dva digitalna ekrana, među najvećima u klasi, vozačevo mesto opremljeno je bogatom tehnologijom koja stavlja naglasak na kvalitet i udobnost.

 

Unutrašnjost SUV-a Renault Arkana Coupe je najvažnija za prostor, kvalitet, modernost i udobnost, između ostalog zahvaljujući materijalima koji su prijatni na dodir, novom multimedijalnom sistemu i Multi-Sense postavkama.

 

Centralna konzola opremljena je 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir za multimedijalni sistem Renault Easy Link, koji podržava Android Auto, Apple CarPlay i Yandex Auto. Vozač može da personalizuje mnoge komponente pomoću praktičnih, jednostavnih aplikacija. Renault Arkana takođe ima prednost tehnologije Multi-Sense, koja vozaču daje izbor između tri načina vožnje (Eco, Sport, Mi sense) i osam ambijentalnih boja.

 

Ovaj SUV kupe opremljen je idealnom opremom za zimsku vožnju – volan i sedišta i vozača i suvozača imaju grejače. Prtljažnik ima dvostruki sistem osvetljenja, a preklopna zadnja sedišta omogućuju da prtljažni prostor lako može da se poveća sa 508 litara na 1.333 litara.

 

Renault Megane ConquestRenault Megane ConquestRenault Megane Conquest

 

Renaultovi inženjeri takođe su smanjili vibracije i optimizovali zvučnu izolaciju putničkog prostora na ovom novom modelu, a zahvaljujući novom audio sistemu Bose, putnici u Renault Arkani oktuženi su visokokvalitetnim zvukom koji se približava zvuku uživo.

 

Svestranost i čvrstina terenaca Renault Arkana Coupe na putu plodovi su zajedničkih napora Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi i njihove saradnje sa Daimlerom. 

 

Ovaj SUV Coupe ima ojačanu platformu i razmak od tla od 208 mm, jedan od najviših u kategoriji. U kombinaciji sa uglovima napada i odlaska od 18° i 25°, daje potpuno novom modelu istinske terenske i crossover mogućnosti.

 

Konačno, Renault Arkana je prošao niz testova čvrstoće i izdržljivosti, uključujući 300.000 kilometara ispitivanja u ekstremnim uslovima vožnje. Ova strogost osigurava optimalan komfor u gradu ili na krivudavim putevima, bez obzira na vremenske uslove.

 

Novi Renault model pokreću novi hibridni pogonski sklopovi koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-Tech Hibrid snage 140 KS kao i 1,3-litarski TCe 140 i TCe 160 sa 12 V mikrohibridnim pogonom. Tehnologija E-Tech hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Megane, Renaultova je inovacija nastala na osnovu iskustva stečenog na električnim automobilima i bolidima Formule 1, a tokom čijeg razvoja je prijavljeno 150 patenata. Pored hibridnih pogonskih sklopova u ponudi biće i klasični motori sa unutrašnjim sagorevanjem 140 TCe EDC i 160 TCe EDC.

 

Predstavljanje novog Renaulta Megane Conquest održaće se u prvoj polovini 2021. godine.


Ime i prezime
Komentar