Kia dobila dizajnersko pojačanje

13. Sep 2019

Karim Habib

Korporacija Kia Motors objavila je da je Karim Habib postao potpredsednik i vođa Kijinog dizajnerskog centra. Habibovo imenovanje omogućiće Kiji nastavak nadogradnje dizajna ovog brenda i njegovih modela. Habib će od početka oktobra da radi u Kijinom dizajnerskom centru u južnokorejskom Namyangu.

 

Habib, koji će da bude zadužen za dizajn vozila Kia, brinuće se o odeljenjima za dizajniranje eksterijera i enterijera, kao i za boje i materijale, a pomagaće i kod određivanja buduće dizajnerske strategije i usmeravanja brenda Kia, a biće neposredno odgovoran Luku Donkervolkeu, izvršnom potpredsedniku i vođi dizajna u kompaniji Hyundai Motor Group.

 

Kijin dizajnerski tim od kraja prošle godine predvodi Donkervolke, nakon što je Peter Schreiera, čovek koji je upravljao Kijinim dizajnom i sproveo renesansu " rešetke tigrov nos" postao savetnik.

 

Renomirani dizajner, koji je poznat zbog izuzetnih sposobnosti da u svom radu reflektuje identitet brenda, sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premijum automobila. Na svojoj poslednjoj funkciji kao izvršni direktor dizajna vozila Infiniti bio je zadužen za dizajn konceptnih vozila. Pre toga radio je u grupacijama BMW i Daimler. Habib, po rođenju Libanac, studirao je mašinstvo na univerzitetu McGill u Kanadi, nakon čega je svoje znanje o dizajnu prevoznih sredstava unapređivao na Art Center College of Design u Kaliforniji. Tečno govori engleski, francuski, nemački i italijanski.

 

“Kia je ambiciozna marka, koja raste i odlučno nastavlja putem inovacija u oblasti elektrifikacije i mobilnosti,” rekao je Habib. “Jako mi je drago da ću biti deo promene koja će da ojača brend Kia u automobilskoj industriji budućnosti i koja pruža puno izazova i prilika. Uzbuđen sam zbog zajedničkog rada sa Donkervolkeom, čiji rad već dugo cenim, kao i sa Kijinim dizajnerskim odeljenjem koje je kreiralo nekoliko izuzetnih vozila.”

 

“Habib će svojim međunarodnim poreklom i globalnim iskustvom da bude veliko pojačanje za Kiju,” rekao je Donkervolke. “Veoma cenimo Karimov talenat i iskustvo. Dolazi u Kiju u ključnom trenutku kada usmeravamo marku prema mobilnosti budućnosti, a ojačaće naše mladalačko i motivisano dizajnersko odeljenje, koje je do sada osvojilo brojne međunarodne dizajnerske nagrade.”

 

Kijin dizajnerski centar u kojem su nastali brojni globalni modeli, zadužen je za sve vidike dizajna vozila - od samog osmišljavanja i modelovanja do stila, razvoja boja i materijala. Centar, koji se nalazi u Namyangu (J. Koreja), deo je Kijine globalne dizajnerske mreže, koja ima regionalne dizajnerske jedinice u SAD i Evropi.

 

Karijera Karima Habiba

 

2017. - 2019.: izvršni direktor za dizajn - Infiniti, Nissan Motor Company

2012. - 2017.: vođa dizajna - BMW Automobiles, BMW Group

2011. - 2012.: vođa dizajna eksterijera - BMW Automobiles, BMW Group

2009. - 2011.: viši menadžer za napredni dizajn - Daimler

2007. - 2009.: glavni dizajner naprednog dizajna - BMW Group

2004. - 2007.: viši dizajner (dizajn eksterijera) - BMW Group

2002. - 2003.: dizajner eksterijera/enterijera – napredni dizajn - BMW Group

1998. - 2001.: produktni dizajner eksterijera/enterijera, BMW Group.


Ime i prezime
Komentar