Kia i Google napravili aplikaciju - priručnik

17. Jul 2020

Kia - Google Cloud
Kia Motors Corporation najavila je dolazak aplikacije - priručnika za vlasnike, koji se zasniva na veštačkoj inteligenciji, a plod je saradnje sa Google Cloudom.

Mobilna aplikacija, koja je vrlo jednostavna za korišćenje, upotrebom kamere na pametnom telefonu objašnjava delovanje funkcija modela Kia. Umesto traženja u obimnom štampanom vlasničkom priručniku vozači mogu pomoću aplikacije na jednostavan način da upoznaju različita pomagala.
 
Kia je još 2017. godine na određenim tržištima svojim kupcima ponudila mobilnu aplikaciju za obogaćenu stvarnost (AR). Široka upotreba aplikacije bila je ograničena, jer je zahtevala merenja automobila i prekidača svakog pojedinačnog modela. Kia i Google fokusirali su se na prepoznavanje simbola na prekidačima kako bi aplikacija postala kompatibilna sa bilo kojim modelom, jer su simboli u automobilima univerzalni. Partnerstvo sa Google Cloudom znači da je nova aplikacija za vlasnički priručnik sada jednostavnija i više prilagođena različitim svetskim tržištima.

Upotrebom Google Cloud-ove jedinstvene platforme, koja se zasniva na tehnologiji veštačke inteligencije, koja uči prepoznavanjem fotografija, funkcija Symbol Scanner omogućava preciznu identifikaciju simbola u automobilu iz bilo kog ugla.

Ako npr. korisnik pametnim telefonom skenira simbol za tempomat na obruču upravljača platforma veštačke inteligencije prepoznaće sliku pomoću komunikacije sa serverom. Pametni telefon nakon toga pokazaće u trenu video koji predstavlja funkcije tempomata.

Aplikacija nudi i funkciju traženja, a takođe pruža i mogućnosti Symbol Index i Warning Indicator Index, koje nude ilustrativan prikaz simbola u automobilu i lampica za upozoravanje na instrument tabli i njihova objašnjenja.
 
Kia Motors aktiviraće aplikaciju - vlasnički priručnik u drugoj polovini ove godine, najpre u novim modelima.

Kia Motors razvijaće zajedno sa Googgle Cloudom i ubuduće usluge koje uključuju inovativne pametne tehnologije.

 

Google Cloud


Google Cloud različitim klijentima nudi najoptimalniju infrastrukturu, mogućnosti platforme i vrhunska rešenja, prilagođene pojedinačnim delatnostima. Google Cloud je kao partner od poverenja raspoloživ u više od 150 zemalja sa kojim klijenti rešavaju svoje najkritičnije poslovne probleme.

 


Ime i prezime
Komentar