Kia i Nadal petnaest godina zajedno

15. Jul 2019

Rafael Nadal u Sorentu

Kompanija Kia Motors i Rafael Nadal ove godine obeležavaju 15 godina partnerstva. Teniska superzvezda postao je Kijin ambasador za špansko tržište 2004. godine kao 17-godišnjak i na početku karijere, koja je već sada jedna od impozantnijih u istoriji tenisa. Partnerstvo je 2006. godine produženo kada je Španac postao globalni ambasador brenda Kia.

 

Emilio Herera, izvršni direktor Kia Motors Europe, kaže: “U zadnjih 15 godina Kia i Rafa Nadal razvijali su pobedničko partnerstvo koje se zasniva na strasti, mukotrpnom radu i premašilo je sva očekivanja. Rafa je odigrao važnu ulogu u povećavanju shvatanja brenda Kia, ne samo u Evropi nego i u većem delu sveta. Kada je procvetala njegova karijera i Kia je postala jedan od glavnih igrača u automobilskom sektoru.”

 

Nadal se pojavljivao u Kijinim brojnim reklamnim kampanjama i iskazao kao neosporni šampion. Njegova pojava, koja se održava kroz veliku dozu samouverenosti i poimanja brenda Kia na evropskom tržištu, doprinela je tome da Kia globalno postane jedan od najprepoznatljivijih brendova.

 

Tokom svih ovih godina Nadal je izgradio reputaciju najuspešnijeg španskog tenisera u istoriji - i jednog od najvećih u istoriji svetskog tenisa. Ove godine Nadal je osvojio svoj 12. Roland Garros i 18. turnir za grand slem i tako ostvario najviše pobeda na šljaci u istoriji tenisa. Tokom ove saradnje sa Rafom, Kia Motors je od samog početka aktivno delovala u fondaciji Rafa Nadal Foundation, podržavala njegovu akademiju (Rafa Nadal Academy) i njegov omladinski turnir.

 

Od svih dugogodišnjih partnerstava koje ima Kia sa brojnim sportistima i organizacijama upravo je Rafa Nadal najvažniji i najzaslužniji za jačanje imidža Kije širom sveta. Kia je i pokrovitelj teniskog grand slema Australian Open i fudbalske lige UEFA Europa League, najmasovnijeg klupskog takmičenja na svetu.


Ime i prezime
Komentar