Kia K3 predstavljen na salonu u Šangaju

17. Apr 2019

Kia K3
Kia Motors juče je na salonu automobila u Šangaju predstavila model Kia K3 i njegovu plug-in hibridnu varijantu K3. Najnovija varijanta limuzine srednje klase dizajnirana je i konstruisana isključivo za kinesko tržište, gde za razliku od Evrope prevladavaju limuzine.

Novi K3 donosi jedinstven dizajn spoljašnjosti, koji se slaže sa prostranom, visokokvalitetnom kabinom, a pokreću ga efikasni benzinski i plug-in hibridni pogon. Pored toga model nudi širok izbor tehnologija i funkcija, koje zahtevaju kineski kupci. 

K3 i K3 Plug-in Hybrid učestvovaće u kineskom turing prvenstvu CTCC (China Touring Car Championship), na kojem će K3 CTCC predstavljati sve dinamične mogućnosti Kijinog najnovijeg modela.

Kia u Šangaju takođe predstavlja svoj novi koncept ‘Imagine by Kia’, premijerno predstavljen u martu na salonu u Ženevi, kao i interaktivno predstavljanje svojih najnovijih tehnologija.

Novi model u Šangaju predstavlja potpuno novi dizajn i najnovije tehnologije, koje traže kineski kupci.

Dizajn novog K3 poveren je potpredsedniku i vođi Kijinog dizajna za Kinu, Olegu Sonu. Karoseriju automobila karakterišu glatke, izvajane i oštre, precizne linije, koje kreiraju modernu estetiku, koja odudara na putu. Precizni detalji pružaju novom K3 moderan, tehnološki izgled, koji između ostalog donosi karakteristična LED svetla, koja svojim treperenjem podsećaju na puls, što će mnogim kupcima ubrzati rad srca.

Novi K3 biće u ponudi sa dva benzinska motora - 1,5-litarskim atmosferskim i 1,4-litarskim T-GDI turbobenzinskim motorom.

K3 Plug-in Hybrid takođe je u Šangaju premijerno predstavljen i namenjen je pozicionisanju Kije na tronu globalnog lidera proizvođača alternativnih pogona.

Eksterijer i enterijer modela K3 Plug-in Hybrid suptilno se razlikuju od obične K3 varijante - dizajnom, koja reflektuje njegov aerodinamičan, visoko efikasan karakter. Priključni hibrid ima prepoznatljivu ‘ECO plug-in’ oznaku, a njegov infotainment sistem korisnicima omogućava traženje najbližih punionica.

K3 CTCC, čiji nastanak je inspirisan Kijinim GT modelima, namenjen je zauzimanju pobedničkog trona na kružnim trkama. Automobila će da nastupa u novoj sezoni 2019 CTCC.

Koncept Imagine by Kia, prikazan nedavno na salonu u Ženevi, sada u Šangaju doživljava azijsku premijeru. Potpuno električna sportska limuzina dizajnirana je u Kijinom evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu.

Ovaj koncept, koji je vizuelno otelotvorenje Kijine privrženosti napredovanju ka uzbudljivom svetu elektrifikacije, prvi je Kijin potpuno električni automobil sa četvoro vrata. Koncept, koji svojim dizajnom teško može da se svrsta u neki od segmenata automobila, skladno kombinuje elemente mišićavog sportskog terenca, elegantne i sportske porodične limuzine, kao i svestranog i prostranog krosovera. Koncept Imagine by Kia predstavlja Kijin progresivniji dizajnerski jezik budućnosti, sa inteligentnim doradama postojećih motiva i karoserije, koju karakterišu kombinacija napetih linija karoserije, oštre dizajnerske crte i efikasnija aerodinamika.

Iako koncept Imagine by Kia trenutno još nije namenjen serijskoj proizvodnji, najavljuje dizajnerske elemente eksterijera i enterijera, koji može vrlo lako da se prilagodi budućoj serijskoj proizvodnji ovog brenda.

Kia Motors u Šangaju predstavlja nove tehnologije, razvijene za post-autonomnu vožnju. Kijin sistem prilagođavanja vožnje emocionalnom raspoloženju u realnom vremenu (R.E.A.D.) usmeren je u budućnost, kada će autonomni automobili da budu norma, a poboljšanje iskustva čovekove mobilnosti prioritet.

Sistem R.E.A.D. može pomoću tehnologije veštačke inteligencije i prepoznavanja bioloških signala analizom vozačevog emocionalnog stanja u realnom vremenu da optimizuje i pojedinačnoj osobi prilagodi prostor u kabini automobila. Tehnologija prati vozačevo emocionalno stanje upotrebom senzora, koji čitaju njegove izraze lica, puls i provodljivost kože (elektrodermalna aktivnost). Sistem prilagodi kabinu obzirom na ocenu pet osećaja i tako stvara bolju sredinu. Tehnologija mašinskog učenja veštačke inteligencije omogućava kreiranje osnove ponašanja korisnika, na osnovu čega sledi identifikacija uzoraka i trendova i u skladu sa tim prilagođava kabinu.

Posetioci Kijinog šangajskog izložbenog prostora mogu tokom organizovanih ogleda i sami da isprobaju sistem R.E.A.D.


Ime i prezime
Komentar