Kia sponzor League of Legends

04. Feb 2019

Kia sponzor LEC

Kia Motors je nedavno zakoračila u arenu takmičarskih video igara, u tzv. svet esports, tako što je postala glavni sponzor evropske lige League of Legends European Championship (LEC).

Sponzorstvo LEC je najnovija marketinška kampanja, kojom marka Kia želi da se približi mlađim generacijama kupaca automobila. Kao glavni sponzor lige Kia je predstavila novi film »Spremni za igru« (Ready to Play), koji su napravili zajedno s nekim od najpoznatijih LEC 'komentatora' (podcaster). Film predstavlja najpoznatijeg komentatora Trevora Henryja, poznatijeg po nadimku ‘Quickshot', koji sa ekipom kolega pozira ispred novog Kia Stingera – Romain Bigeard, Indiana ‘Froskurinn’ Black, Daniel ‘Drakos’ Drakos, Aaron ‘Medic’ Chamberlain i Andrew ‘Vedius’ Day, a zatim krenu na LEC turnir.

Kia namerava da kreira nove digitalne marketinške sadržaje, kojima želi da se približi fanovima esportsa. Zato se odlučila za saradnju s nekim od najpoznatijih igrača i komentatora League of Legends. Kia će pored toga da bude prisutna na LEC događajima na stadionima i stvaraće originalne sadržaje sa sedmerostrukim osvajačem League of Legends, esports ekipom ‘Fanatic’, čiji članovi voze najnovije modele Kia.

"Drago nam je da smo se zahvaljući partnerstvu s Kijom pridružili prestižnoj listi događaja i sportskih brendova i tako zakoračili u novu eru evropske lige League of Legends, vodeće esport lige u Evropi. Raduje nas da ćemo zajedno s Kijom raditi na pružanju neprocenjivog doživljaja za sve igrače League of Legends širom Evrope,” rekao je Alban Dechelotte, vođa sponzorstva i poslovanja u Riot Games EU.

League of Legends, pokrenuta 2009. godine, je onlajn gejmerska takmičarska arena i najpopularnija esports igra na svetu. Igrači League of Legends nadziru ‘prvake’ i bore se u timovima za dominaciju teritorijom. LEC predstavlja najviši nivo igre League of Legends u Evropi, s deset ekipa, koje se bore u najvišoj ligi. Kao i tradicionalne sportove i LEC prate milioni simpatizera, koji prate ekipe profesionalnih igrača esports i vrhunskih komentatora putem direktnih onlajn prenosa.


Ime i prezime
Komentar