Kia unapredila krosover Niro

06. Dec 2019

Kia NiroKia NiroKia Niro

Kia Motors nedavno je predstavila unapređenog hibridnog Nira. Popularni i više puta nagrađivani kompaktni krosover doživeo je nekoliko promena eskterijera - novi su npr.  farovi i svetla za maglu, maska hladnjaka sa dijamantskim uzorkom i dnevna LED svetla u obliku dve strelice. Zadnja ukrasna zaštita voznog sistema je šira i naglašenija, zadnja LED svetla imaju u odnosu na prethodnika »hi-tech« izgled, a tu su i novi naplatci od 16 i 18 inča.

U unutrašnjosti je novi Niro dobio novi ekran, novu 7-inčnu instrument tablu sa novom grafikom, standardni 8-inčni ekran osetljiv na dodir i navigaciju sa 10,25-inčnim ekranom i premium audio sistemom Harman/Kardon, po jednostavnoj upotrebi dobro poznatog Kijinog interfejsa. Uz doplatu su raspoložive menjačke poluge na upravljaču za sportsko iskustvo vožnje, kao i aktivno regenerativno kočenje, električna parking kočnica, kao i ambijentalno osvetljenje u šest različitih boja.

Spoljne i unutrašnje dimenzije i pogon ostali su nepromenjeni u odnosu na prethodnika. Tehnološka unapređenja dobio je paket sistema asistencija ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems), koji je sada bogatiji za sistem za održavanje automobila saobraćajnoj traci i sistem za praćenje saobraćajne trake i sistem HBA za automatsko zasenjivanje farova (High Beam Assist). 

Sve te novine dobiće i Niro Plug-in Hybrid (PHEV), koji je zajedno sa hibridnom varijantom za Evropu najavljen za proleće.


Ime i prezime
Komentar