Kia XCeed osvojio Zlatni volan

22. Nov 2019

Kia XCeed
Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom. Kia XCeed osvojio je nagradu za „najbolji automobil za manje od 35.000 evra“, koju svake godine dodeljuje Auto Bild i Bild am Sonntag.
 
Najmlađi član porodice Ceed, XCeed, takmičio se protiv žestoke konkurencije i odneo pobedu u kategoriji „najbolji automobil ispod 35.000 evra“. Ukupno je vrednovano 58 modela prema ceni automobila, serijskoj opremi, garanciji, dodatnim troškovima i osećaju vožnje.

„Urednički odbor Auto Bilda nagradio je Zlatnim volanom Kia XCeed u kategoriji „ispod 35.000 evra“ jer je on pobednik koji oduševljava prostranošću i kvalitetom, a ne samo sedmogodišnjom garancijom“, komentarisao je Andreas Mej, vođa testiranja i tehnologija.

„Nagrada pokazuje sposobnosti našeg brenda“, rekao je Stefen Kost, generalni direktor Kia Motors Deutschland. „Saznanje da imamo najbolji automobil u ovom cenovnom rasponu u konačnici znači da smo najbolji na brojnim poljima, uključujući komfor, užitak vožnje, kvalitet, a to potvrđuje i naša sedmogodišnja garancija. Izuzetno smo ponosni što su stručnjaci iz Auto Bilda počastili naš razvoj ovom nagradom.“

Treća generacija kompakta u porodici Ceed, koja je nedavno pobedila Volkswagen T-Roc u uporednom testu Auto Bilda (broj 42/2019), nastavlja da niže uspehe svojih „bratskih“ modela – Ceeda, Ceeda Sportswagon i ProCeeda. Gledajući ukupno, ovi su automobili pobedili u 20-ak uporednih testova koje su sproveli vodeći mediji, pa čak i protiv rivala iz premijum brendova. Ceed je osvojio bronzanu nagradu u izboru za „Evropski automobil 2019. godine“, vrlo tesno iza Jaguara I-Pace i Renaulta Alpine A110.

Prodaja kompaktnog modela treće generacije udvostručila se ove godine u Evropi (januar - oktobar 2019.: 92.050, prethodne godine: 49.868 automobila) i u Nemačkoj (januar - oktobar 2019.: 18.003 automobila; prethodne godine: 8.991 automobila).

Kia XCeed je novi urbani krosover sa paketom naprednih tehnologija za bezbednost, povezanost i zabavu čine ga jednim od najsavremenijih, sveobuhvatno opremljenih automobila u svojoj klasi. Automobil je dostupan uz izbor od pet visoko efikasnih turbo benzinskih i dizel motora, a početkom 2020. godine pridružiće im se i plug-in hibrid. Dostupna su tri benzinska motora: trocilindarski 1.0 T-GDi, četvorocilindarski 1.4 T-GDi i 1.6-litarski T-GDi koji je do sad bio u ponudi samo kod varijanti Ceed GT i ProCeed GT. Kia XCeed takođe je dostupan i u dve dizel varijante – 1.6 CRDi Smartstream motor od 115 KS ili 136 KS.

Opciona pomagala uključuju 10,25-inčni navigacioni sistem, potpuno digitalan kokpit, premijum audio sistem, elektro podesivo vozačevo sedište sa hlađenjem, električnim otvaranjem/zatvaranjem vrata prtljažnika, sistemom za održavanje automobila u saobraćajnoj traci (2. generacije) kao i sistemom pomoći pri parkiranju.

Svaki model ima fabričku 7-godišnju garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), kao i 7-godišnje ažuriranje evropskih mapa (uz fabrički Kia navigacioni sistem).

 

Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) dodeljuje se svake godine, počevši 1976. godine, najboljem novom automobilu koji je stigao na tržište u periodu od 12 meseci. Nagrade uključuju nagradu uredništva „Najbolji automobil“ i posebnu nagradu „Najbolja inovacija“. Čitaoci Auto Bilda i Bild am Sonntag biraju tri finaliste u svakoj od sedam kategorija (mali automobili, kompakti, srednje veličine i luksuzni automobili, manji SUV, srednji SUV, veliki SUV i sportski automobili), koje potom na trkalištu DEKRA Lausitzring testira žiri, sastavljen isključivo od automobilskih stručnjaka.


Ime i prezime
Komentar