Land Rover preporučuje goriva Petrol Q Max

24. Jun 2019

Land Rover

U svetlu klimatskih promena i neophodnosti da se zaštita životne sredine podigne na lestvici globalno gorućih tema, poslednjih godina sve aktuelnija je tema štetnosti izduvnih gasova automobila. Shodno tome, naftna industrija trudi se da prozvede što kvalitetnije gorivo kao i da obezbedi što manju potrošnju. 

 

Od početka juna u mrežama pumpi Petrol u Srbiji na snazi je kampanja „Land Rover preporučuje gorivo Q Max“. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu.  Primera radi, gorivo Q Max omogućava do četiri odsto manju potrošnju, daje više snage, do 55 osto manje taloga i manje štetnih emisija. 

 

Povodom sklapanja strateškog partnerstva dve kompanije u kojoj Land Rover preporučuje Q Max gorivo na tržištu Srbije, Stanko Čučković, direktor prodaje British Motors, izjavio je: "Zastupajući premium brend kakav je Land Rover, kompanija British Motors strogo vodi računa o iskustvu vožnje svojih kupaca. Uzimajući u obzir kvalitet goriva, performanse, ali i pouzdanost Petrola kao partnera, veliko nam je zadovoljstvo da u ime brenda Land Rover na našem tržištu preporučimo Petrol Q Max."  

 

Uroš Bider, generalni direktor kompanije Petrol Srbija, tim povodom je izjavio: "Preporuka brenda poput Land Rover-a, kao i British Motors-a, predstavlja dodatnu potvrdu kvaliteta i napora koje smo kao kompanija uložili u razvoj naših proizvoda, sa ciljem da našim vozačima omogućimo jedinstven kvalitet goriva na našem tržištu!"

 

Ovo partnerstvo je rezultat nastojanja obe kompanije da svojim korisnicima ponude najbolji kvalitet proizvoda.  

 

Nova generacija Q Max goriva zadovoljava najnovije zahteve proizvođača motora, trenutno evropsko zakonodavstvo i time nadmašuju postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u životnu sredinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva.

 

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja prilikom upotrebe Petrol Q Max Euro Super 95 goriva niža i do 4 %, a 2,5% niža  prilikom upotrebe Petrol Q Max Eurodizel goriva. Svi podaci i poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim test vozilima, ali i na terenskim ispitivanjima na različitim vozilima.

 

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u sopstvenim, ali i tuđim akreditovanim laboratorijima, ali i konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtevima modernih motora.


Ime i prezime
Komentar