Land Rover Range Rover Evoque

20. Mar 2019

Range Rover Evoque
Pionir na luksuznom kompaktnom SUV tržištu, sada sa više od 217 međunarodnih nagrada, novi Range Rover Evoque, dostupan u 127 zemalja, predstavlja sofisticiranu evoluciju originala. Kombinovanje nenadmašnog Range Rover nasleđa sa najmodernijom tehnologijom - dizajnirano, konstruisano i proizvedeno u Velikoj Britaniji - zadovoljava potrebe današnjih kupaca. Nadovezujući se na originalni prepoznatljivi dizajn, novi Range Rover Evoque je sofisticirana evolucija prepoznatljive siluete nalik na kupe, koju karakteriše prepoznatljiva brza linija krova i uzlazni struk koji identifikuje porodicu Range Rover.

Izvanredna zapremina i proporcije pojačani su njegovim naglašenim ramenima i snažnim točkovima, koji zajedno stvaraju moćan i dinamičan stav. Uvođenje elemenata nalik draguljima kao što su super tanki Matrix LED farovi pružaju sofisticiraniju sliku prednje i zadnje svetlosne grupe. Ručke na vratima estetski su oblikovane, dok široki pokazivači pravca stvaraju svrojevrstan potpis. Opcioni R-Dinamic detalji i sjajni bakarni dodaci doprinose jedinstvenom izgledu.

Range Rover EvoqueRange Rover EvoqueRange Rover Evoque

Dizajn unutrašnjosti objedinjuje neprekidne površine i jednostavne linije sa pažljivo izabranim vrhunskim materijalima kako bi se stvorila luksuzna, minimalistička, digitalna kabina. Unurašnjost je dizajnirana da bude miran i spokojan prostor, obezbeđujući udobne, zdrave i srećne putnike, sa tehnologijama kao što je Touch Pro Duo sistem, sa novim, bržim softverom, podešavanjma sedišta u 16 pravaca i jonizacijom vazduha.

Tehnologija

U centru enterijera nalazi se Touch Pro Duo sistem sa dva ekrana. Ovaj intuitivni interfejs kontroliše se ili dodirom ili glasom, a prekidači na volanu koju su nevidljivi dok se ne upale postavljaju ključne funkcije na dohvat ruke.

Interaktivni displej visoke rezolucije od 12.3 inča daje ključne informacije tačno gde su potrebne vozaču. Prednji displej u boji projektuje mnoštvo dodatnih informacija na verobransko staklo.

Jonizacija vazduha poboljšava kvalitet vazduha unutar automobila, koristeći nanotehnologiju da neutrališe viruse, mirise i alergene da duže održi zdraviju atmosferu.

Range Rover EvoqueRange Rover EvoqueRange Rover Evoque

Pad-om za pametni telefon, možete da se pristupi omiljenim aplikacijama sa mobilnog telefona preko ekrana ili glasovnom komandom. 4G Wi-Fi Hotspot može da podrži do osam mobilnih uređaja i obezbeđuje povezanost tako da se svi putnici zabavljaju.

Aplikacija za daljinsko upravljanje omogućava da komunikaciju sa automobilom preko pametnog telefona gde god da se vozač nalazi. Preko podešavanja temperature do pronalaženje lokacije parkiranja ili čak zaključavanje ili otključavanje automobila.


Opcija Pametnog podešavanja prepoznaje vlasnika na osnovu njegovog telefona i ključa dok prilazi automobilu i automatski konfiguriše sedišta i volan prema prethodno unesenim ličnim podešavanjima. Takođe uči vozačeve navike, predlaže izbore medijskog sadržaja i redovne pozive.

Range Rover EvoqueRange Rover EvoqueRange Rover Evoque

Inovativni sistem jasnog pogleda na tlo koristi niz strateški pozicioniranih kamera da pruži pogled ispod automobila i dopušta vozaču da vidi kroz poklopac motora. Ova genijalna tehnologija omogućuje da se vidi dalje od direktne linije vida i time pomaže da se bezbedno pređu prepreke koje mogu da se nađu na putu.

Novi Range Rover Evoque opremljen je diskretno postavljenom zadnjom kamerom kao i standardnim prednjim i zadnjim pomagalima za parkiranje koji služe za sagledavanje i razumevanje prostora oko automobila. Ovo ima mnoge prednosti, od kojih je jedna savršeno parkiranje svaki put.


Onlajn medijima, obimni muzički katalozi onlajn provajdera kao što su Deezer i TuneIn mogu da se slušaju direktno u automobilu, tako da nema potrebe za pametnim telefonom.

Opcioni Meridian Surround zvučni sistem ima 15 savršeno postavljenih zvučnika koji stvaraju bogat i luksuzan zvuk koji se i očekuje od Range Rover-a.

Range Rover EvoqueRange Rover EvoqueRange Rover Evoque

Retrovizor sa jasnim pogledom je još jedan primer inovativne tehnologije od Land Rover-a. Sistem koristi diskretno pozicioniranu kameru u sklopu antene koja generiše sliku prikazanu preko HD displeja na multifunkcionalnom retrovizoru, obezbeđujući veoma jasan pregled čak i kada je zadnji deo potpuno popunjen.

A kada Sunce zađe, enterijer oživi ambijentallnim svetlima podesivih boja i jačina, izbor je prema raspoloženju vozača ili putnika. Matrixs LED farovi nisu samo estetski zapanjujući.  Prilagodljiv snop svetlosti osvetljava put impresivnim dometom. Sistem takođe optimizuje upotrebu snopa blokirajući segmente snopa kako vozila ispred ne bi bila ometana, bez potreba za oborenim svetlima i gubitkom osvetljenja.

Svestranost

Svaki detalj novog Range Rover Evoque-a krativno je osmišljen, kao aktivacioni ključ koji omogućuje otključavanje i zaključavanje automobila bez potrebe za ključem.

Prostor za odlaganje je povećan mnoštvom inteligentnih rešenja pametno raspoređenih kroz čitav automobil.

Range Rover EvoqueRange Rover EvoqueRange Rover Evoque

Zadnji deo automobila dizajniran je za maksimalnu multifunkcionalnost sa 40:20:40 sklopivim sedištima, omogućavajući vozaču da prilagodi zadnji deo svojim potrebama. Ako su mu ruke pune, zadnji senzor na pokret omogućava pristup prtljažniku jednostavnim podizanjem noge do senzora smeštenih na obe strane zadnjeg branika. Range Rover Evoque nudi velikodušan prtljažni prostor za ovakav kompaktan SUV - do 591 litar. 
Performanse

Novi redizajnirani Range Rover Evoque nudi izvanredne performanse. U kombinaciji sa sasvim novom platformom, inteligentna arhitektura oslanjanja pruža izuzetno prefinjeno iskustvo vožnje. Prilagodljiv dinamički sistem obezbeđuje savršen balans između komfora i kontrole u svakom trenutku.

Range Rover Evoqueima ima šest prethodno podešenih modova vožnje da udovolje vozačkim željama. Dinamični mod pruža bolji odziv i sportsku vožnju. Prilagodljiva dinamika nudi mogućnost podešavanja karaktera vožnje Evoque-a, kao što je regulisanje dovoda goriva, tačke prenosa brzine, oslanjanje i upravljanje.

Aktivna linija vožnje nudi usmeravanje obrtnog momenta, prebacujući ga s jednog zadnjeg točka na drugi pri skretanju. Ovo, u kombinaciji sa usmeravanjem obrtnog momenta kočenjem, koje prati komande upravljača, daje superiorne nivoe prijanjanja.

Range Rover EvoqueRange Rover Evoque

Dinamička kontrola stabilnosti obezbeđuje optimalno prijanjanje i stabilnost u svakom trenutku.  Novi Range Rover Evoque dolazi sa ponudom od čak sedam različitih motora. Ovi laki, kompletno aluminijumski, četvorocilindarski motori kombinuju prefinjene performanse sa optimalnom efikasnošću.

Tihi napredni dizel motori razvijaju izlaznu snagu od 150, 180 ili 240 KS, dok benzinski motori razvijaju 200, 249 ili 300 KS.

Pogon na sva četri točka upotpunjuje MHEV ili laka hibridna tehnologija. Sistem crpi energiju od usporavanja i preraspoređuje je da olakša ubrzavanje, potrošnja goriva je manja, a automobil je bolji prema životnoj sredini.
 

Mogućnost

Stabilni Evoque je sve se očekuje od Range Rover-a. Pogon na sva četri točka prenosi snagu na točkove sa najvećim prijanjanjem, obezbeđujući kontrolisano upravljanje u svim uslovima.

Terrain Response 2 Sistem automatski bira najbolji mod vožnje prema podlozi, pružajući izvanredne terenske sposobnosti, na svim terenima. U izazovnim terenskim prilikama, inovativni sistem jasnog pogleda na tlo obezbeđuje optimalnu vidljivost, dajući pogled na teren ispod haube. Terenska geometrija omogućava stabilno i samouvereno kretanje i po najtežem terenu.

Range Rover EvoqueRange Rover Evoque

Kontrola kretanja na svim terenima pomaže održanju stalne brzine u terenskim uslovima, dopuštajući vozaču da se potpuno usredsredi na upravljanje. Kontrola vožnje nizbrdo pomaže pri spuštanju niz zahtevne nizbrdice. Kontrola postepenog oslobađanja pruža pojačanu kontrolu pri kretanju niz strme nagibe, sprečavajući automobil da prerano ubrza.

Sistem Low Traction je još jedna inovacija. Sistem je dizajniran da obezbedi optimalno prijanjanje pri kretanju po klizavim površinama kao što su blato ili sneg.

Range Rover Evoque drži vodeće mesto u klasi po prolasku kroz vodu dubine od 600 mm, zahvaljujući senzorima informacije o dubini gaza su prikazane na ekranu osetljivom na dodir u realnom vremenu.

Range Rover Evoque


Ime i prezime
Komentar