Mercedes-AMG obeležava pedesetogodišnjicu

18. Jan 2017

Mercedes AMGMercedes AMG

Mercedes-Benz je iskoristio nastup na Detroit Auto Show 2017 da predstavi model AMG HD C Edition 50 kao posebno izdanje AMG GT sportskog automobila kojim obeležava 50. godišnjica kompanije AMG. Ova tri slova, AMG u čitavom svetu znače vrhunske automobilske performanse, ekskluzivnost, efikasnost i visok nivo uživanja u vožnji. U 2017. godini kompanija koju su osnovali Hans-Werner Aufrecht i Erhard Melcher slavi pola veka postojanja.

Tokom ovih 50 godina marka Mercedes-AMG postigla je niz uspeha u auto sportu i razvijanju jedinstvenih automobila. Danas ova kompanija u stopostotnom vlasništvu kompanije Daimler AG, sa sedištem u Affalterbachu, predstavlja sportski ogranak Grupe. U ovoj godini obelažavanja jubileja, s pogledom na budućnost, Mercedes-AMG nastavće i priču o uspehu koja je počela kao firma s dva zaposlena.

Svaki od 1.500 zaposlenih usmeren je na slogan ove marke: Driving performanse, koja ujedinjuje ključne prednosti AMG-a: naprednu tehnologiju i strast prema dinamičnim, emocionalno privlačnim proizvodima.

Kompanija iz Affalterbacha poznata je u čitavom svetu po svom izvanrednom poznavanju motora, koje ne uključuje samo razvoj nego i filozofiju ”jedan čovek, jedan motor”, što doslovno znači da svaki motor ručno sklapa jedan inženjer. Uz skoro 100.000 isporučenih automobila u 2016. godini, što predstavlja rast od preko 40 odsto i s najvećom inicijativom predstavljanja modela u istoriji ove kompanije, AMG ulazi u ovu godišnjicu s rekordnim brojevima.

Kompanija Mercedes-AMG je u 2016. godini doživela značajan rast od 44,1 odsto, što ponovo predstavlja značajan porast u odnosu na prethodnu godinu. Brojem od 99.235 isporučena automobila, priča o uspehu ove Mercedes-Benz sportske marke dostigla je novi nivo. Time se prodaja automobila od 2013. godine utrostručila. Dinamični rast omogućen je kontinuiranim razvojem modela visokih performansi, za kojima postoji potražnja kao nikada pre. S druge strane, strateško proširenje ponude poslednjih godina takođe je dovelo do uspešnog razvoja novih grupa klijenata. Dakle, globalni uspeh kompanije ne zasniva se samo na popularnim osmocilindarskim modelima serije 63. Serija kompaktnih modela s oznakom 45, zajedno sa širokom ponudom modela serije 43, pronašla je svoj put do mnogih kupaca, čime je moderna ponuda AMG proizvoda dobila široku, čvrstu bazu. Tržišta s najvećom prodajom u ovoj najuspešnijoj godini ponovo su bila tržišta SAD, Nemačke i Kine.

"Nakon našeg strateškog proširenja ponude na putu smo svetskog uspeha i možemo da se osvrnemo na uspešnu godinu. Modeli serije 63 ostaju ključni modeli naše ponude i nastavljaju da oduševljavaju entuzijaste širom sveta. Osim toga, naša AMG GT serija, koja je u potpunosti razvijena unutar kuće, sada je dostupna kao familija široke osnove, kojom smo impresivno demonstrirali našu stručnost marke sportskih automobila. Naš sadašnji zadatak nije samo proslava AMG-ove priče o uspehu nego da pomognemo oblikovanje performanse budućnosti u najuzbudljivijem periodu automobilske istorije,”  kaže Tobias Moers, predsednik upravnog odbora kompanije Mercedes AMG GmbH.

Najimpresivnija performans ponuda na svetu uključuje više od pedest modela, od najsnažnijeg serijski proizvedenog četvorocilindarskog kompakta do sportski elegantnog modela S 65 sa moćnim V12 motorom, od limuzina i karavana do široke ponude SUV modela i kupea, kabrioleta i roadstera.
 
Kao što je svojevremeno najavljeno, AMG-ov 50. rođendan donosi prekretnicu u obliku hiper-automobila. Biće to prvo komercijalno dostupno vozilo s F1 hibridnim pogonom i odobrenjem za redovan saobraćaj. Uz ukupnu snagu sistema od preko 1.000 KS i pogonom na četiri točka s potpuno električnim pogonom na prednjoj osovini, ovaj koncept predstavlja vrh onoga što trenutno tehnološki može da se proizvede.
 
AMG trenutno ima preko 400 Performance centara u četrdeset zemalja, a korisnicima je na raspolaganju i online usluga AMG Private Lounge s preko 48.000 registrovanih članova.


Ime i prezime
Komentar