Novi Captur osvojio pet zvezdica na Euro NCAP testu

11. Dec 2019

Renault Captur Euro NCAP testuRenault Captur na Euro NCAP testu

Novi Renault Captur je osvojio maksimalnih pet zvezdica za bezbednost na Euro NCAP testiranjima. Predvodnik u klasi gradskih SUV vozila brine za svoje putnike tako što im nudi najbolju aktivnu i pasivnu bezbednost u klasi.

Novi Captur je ostvario sjajan rezultat na testiranjima Euro NCAP. Prošao je najnovija i najstroža testiranja i osvojio maksimalnih pet zvezdica. Pri tome je dokazao svoje kvalitete u pogledu bezbednosti putnika (odrasli i deca), ostalih učesnika u saobraćaju kao što su biciklisti, kao i opremljenost efikasnim sistemima za pomoć u vožnji.

Novi Captur, konstruisan na novoj Alijansinoj modularnoj platfromi CMF-B, pridružuje se novom Cliu (takođe ocenjenom sa pet zvezdica) na spisku najbezbednijih automobila. Odlikuje se optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni kako bi pružili optimalnu podršku za sve putnike, a ukupnoj sbezbednosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njene izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Uz to, vrhunski dizajn novog Captura olakšava postavljanje dečijeg sedišta na bočna zadnja sedišta i štiti glave putnika u zadnjem delu automobila u slučaju bočnog sudara.

Novi Captur takođe može da se pohvali bogatom opremom u svim verzijama: šest vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kamera i radar (koji omogućavaju rad sistema za održavanje automobila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistem upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi za sva sedišta) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Uz to su se za bolju vidljivost pobrinuli kamera sa prikazom od 360 stepeni, serijska full LED prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i elektro-hromatski samozatamnjujući retrovizor.

Nova elektronska arhitektura Renault Captura omogućila je uvođenje aktivnog sistema za kočenje u nuždi sa prepoznavanjem pešaka, biciklista i drugih vozila kao i sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, što predstavlja prvi korak prema autonomnoj vožnji.

Sistemi za pomoć u vožnji dostupni u novom Capturu mogu da se podele u tri kategorije: vožnja, parkiranje i bezbednost. Svi oni zajedno čine Renault sistem Easy Drive. Ovim sistemima jednostavno se upravlja putem ekrana osetljivog na dodir multimedijalnog sistema Renault Easy Link.

Ovaj svestrani i prilagodljivi SUV nudi najviši nivo bezbednosti u svim svojim verzijama, čime ponovo potvrđuje Renault-ovu stručnost u oblasti bezbednosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Renault Captur otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault i nudi najbolje u oblasti bezbednosti u najprodavanijem gradskom SUV-u.


Rezultati Euro NCAP testova bezbednosti od 4.12.2019. godine

 

Model automobila

Ocena

Odrasli

Deca

Pešaci

Oprema

Tesla Model X

5 zvezdica

98 %

81 %

72 %

94 %

Subaru Forester

5 zvezdica

97 %

91 %

80 %

78 %

Ford Mondeo

5 zvezdica

96 %

87 %

70 %

73 %

Renault Captur

5 zvezdica

96 %

83 %

75 %

74 %

Peugeot 2008 Pack Sécurité 

5 zvezdica

93 %

84 %

73 %

73 %

Audi Q7

5 zvezdica

92 %

86 %

71 %

72 %

Ford Kuga

5 zvezdica

92 %

86 %

82 %

73 %

Skoda Octavia

5 zvezdica

92 %

88 %

73 %

79 %

Peugeot 2008

4 zvezdice

91 %

84 %

62 %

68 %

Seat Alhambra/VW Sharan

4 zvezdice

89 %

78 %

59 %

62 %

Porsche Taycan

5 zvezdica

85 %

83 %

70 %

73 %

Jeep Renegade

3 zvezdice

82 %

84 %

55 %

58 %

 


Ime i prezime
Komentar