Novi Maybach S klase spreman za Salon u Ženevi

13. Feb 2018

Mercedes-Maybach S klaseMercedes-Maybach S klase

Mercedes-Benz, nemački proizvođač premium automobila unapredio je svoju najluksuzniju limuzinu za 2018. godinu, a najuočljivija promjna vidi se iz profila, s obzirom da je automobil sada duži za 254 mm, tako da je ukupna dužina čak 5.461 mm, a međuosovinsko rastojanje je 3.365 mm.

Kako bi se naglasila vizuelna razlika u odnosu na standardnu S klasu, nova Maybach verzija dobila je drugačiju masku hladnjaka, koja nije karakteristična za ostale modele Mercedes-Benz. Rešetka se sastoji od gusto poređanih hromiranih vertikalnih lajsni, a zadržan je Mercedes amblem na haubi i poklopcu prtljažnika, dok je znak Maybach postavlje na C stubove. Pored toga, otvori za vazduh na prednjem braniku obrubljeni su metalik ukrasnim elementima, a isti materijal upotrebljen je i na zadnjem delu automobila, na krajevima izduvnih cevi i donjem delu branika.

Povećane spoljne dimenzije odrazile su se i na dodatni komfor u kabini, naročito za putnike na zadnjim sedištima, koji su u automobilima ove klase obično i vlasnici automobila ili VIP klijenti.

Novinu predstavlja i dvobojna karoserija, pri čemu su krov, stubovi, poklopci motora i prtljažnika u jednom tonu, dok je ostatak eksterijera u drugom. Dvobojna karoserija dostupna je u devet kolornih kombinacija.

Mercedes-Maybach S klase može da se naruči u dve varijante.

Model S560 4Matic za pogon koristi agregat 4.0 V8 sa turbo punjačem od 469 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 700 Nm, dok je S650 opremljen 6.0 V12 agregatom sa turbo punjačem koji razvija 630 konjskih snaga i obrtni moment od čak 1.001 Nm.

Unutrašnjost je kao i do sada presvučena najskupljim materijalima dostupnim u automobilskoj industriji, a u opremi je još više ambijantalnog osvetljenja nego pre.

Novi Mercedes-Maybach S klase imaće svetsku premijeru na predstojećem Salonu automobila u Ženevi.

 

Mercedes-Maybach S klaseMercedes-Maybach S klase


Ime i prezime
Komentar