Novi Renault Captur i dalje prepoznatljiv

31. Jan 2020

Renault CapturRenault Captur

Vodeći gradski SUV obnovljen je i potvrđuje svoj međunarodni status. Ovaj pionir u segmentu gradskih SUV vozila od svog predstavljanja 2013. godine prodat je u tiražu od 1,5 miliona primeraka u više od 90 zemalja širom sveta. Ubrzo po pojavljivanju postao je najprodavaniji model u segmentu u Evropi.

Kako bi se novi Captur istakao na izuzetno konkurentnom tržištu, identitet kojem duguje dosadašnji uspeh sada je znatno osnažen. Obnovljeni Captur katakterišu još modernije linije SUV-a koje mu daju atletski i dinamičan izgled. I dalje prilagodljivi Captur doživeo je revoluciju u unutrašnjosti i postao još privlačniji zahvaljujući naprednijoj tehnologiji i povećanom utisku kvaliteta.

Dolazak novog Renaulta Captur na tržište deo je strateškog plana Drive the Future (2017.-2022.), tačnije njegov pokretač.

Zahvaljujući međunarodnoj prepoznatljivosti, Captur može da se smatra pravim globalnim proizvodom. Osim što se već prodaje na svakom kontinentu, odsad će novi Captur da se proizvodi i u Kini, strateški važnoj regiji Grupe i na svakom tržištu biće poznat pod istim imenom.

 

Renault CapturRenault Captur


Tehnološke odlike novog Captura počivaju na tri stuba mobilnosti budućnosti, predstavljena u strateškom planu:

1. elektrifikovani pogon - do kraja realizacije plana Grupa Renault u svojoj ponudi imaće 12 elektrifikovanih modela. Novi Captur biće prvi Renault model pokretan plug-in hibridnim motorom E-Tech Plug-in, razvijenim u okviru Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi.
2. povezanost - do kraja realizacije plana sva vozila prisutna na Renaultovim ključnim tržištima biće povezana. Novi Captur ovo ilustruje svojim povezanim multimedijskim sistemom i ekosistemom Renault Easy Connect.
3. autonomija - do kraja realizacije plana Grupa Renault uvešće na tržište 15 modela opremljenih tehnologijom za autonomnu vožnju. Novi Captur biće pionir koji će da primeni te tehnologije. Captur i Clio treba da učine sisteme za pomoć u vožnji, koji će da dovedu i do autonomne vožnje, dostupnim širokom krugu kupaca.

Novi Captur okosnica je strategije usmerene na jačanje sinergije u Alijansi. Strategija uključuje razvoj tehnologija i integraciju novih platformi poput platforme CMF-B na kojoj je novi Captur konstruisan. Nova električna i elektronska arhitektura platforme CMF-B omogućuje ugradnju najnovijih naprednih sistema kako bi se ispunili zahtevi tržišta.


Ime i prezime
Komentar