Osveženi Kadjar za narednu Ženevu

07. May 2020

Renault Kadjar electricRenault Kadjar electric


Potpuno nova generacija Renault Kadjara, SUV-a srednje veličine biće sveobuhvatno redizajnirana, dopunjena elektrifikovnim opcijama pogona i dodatkom brojnih sistema u vožnji.

Prva generacija Kadjara pojavila se 2015. godine, a 2018. godine doživeo je reviziju dizajna i tehničku nadogradnju u oblasti pogona. Kako je sve teže da model drži korak s modernijim konkurentima, očekuje se da će nova generacija Kadjara na tržište da stigne naredne godine.

Osveženi Kadjar, čije se prvo javno predstavljanje očekuje na Salonu automobila u Ženevi 2021. godine, slediće dizajnerske trendove novog Captura i Clia. To između ostalog znači i oštrije linije nego ikad ranije, karakteristično dizajnirana dnevna svetla i prevladavanje LED tehnologije u rasvetnoj opremi. Unutrašnjost biće takođe potpuno nova.  Ekrani će da budu različitih veličina, pri čemu će se instalirati najbogatije opremljene verzije izvan onoga što je sada najveće. Najmoderniji izgled obezbediće ambijentalno osvetljenje sa mnogo opcija u boji.

Tehničku osnovu Kadjara obezbediće ista CMF-C platforma kao kod Nissana Qashqai treće generacije i, kasnije, budućeg Mitsubishi Outlandera. U skladu sa najnovijim trendovima elektrifikacije pogona, očekuje se da fleksibilnost platforme omogući sledećem Kadjaru opciju E-Tech hibrid pogonskog sklopa, pored tradicionalnih benzinskih TCe i dizel dCi tro-i četvorocilindarskih motora. Pogon će i dalje da bude prednji, a u kombinaciji sa snažnijim varijantama, Renault će da ponudi i izbor pogona na sve točkove.


Ime i prezime
Komentar