Parkiranje na crnogorskom primorju

14. Mar 2018

Automobili na obali

Svi vozači znaju kakve muke može stvoriti traženje parkinga na crnogorskom primorju, bilo da je u pitanju cik letnje sezone ili zima. U daljem tekstu pročitajte gde se možete parkirati u Podgorici, Herceg Novom, Budvi i Adi Bojani. Parkiranje u Crnoj Gori kod mnogih izaziva glavobolju i nervozu, jer iako se Parking servis konstantno trudi da reši ovaj problem, izgleda kao da parking mesta ima sve manje. Otkrijte u nastavku koja su sigurna mesta za vašeg četvorotočkaša u ovim mestima.

 

Ada Bojana - turistički dragulj Crne Gore

 

Rečno ostrvo Ada Bojana je prava oaza mira i uživanja, kako zbog svojih prirodnih lepota tako i zbog svojih parking kapaciteta. Iako se nalazi među najpopularnijim turističkim destinacijama crnogorskog primorja, ovde ćete uvek naći mesto za vaše vozilo. Ugođaj koji pružaju sojenice na Adi Bojani upotpuniće i to što svaka od njih ima sopstveni parking, pa kada se odlučite za ovakav smeštaj nećete morati da brinete gde ćete ostaviti automobil. Isti je slučaj i sa ostalim vrstama smeštaja, jer svaki ima spremno parkiralište za svoje goste. Takođe, od Ulcinja do Ade Bojane nalazi se oko deset uređenih plaža, od kojih svaka nudi besplatan parking, pa koju god da posetite nećete tokom previše toplog dana morati dugo da tražite mesto.

 

Podgorica - grad sa čak 12 parkinga

 

Ovaj grad je glavni demografski, politički, privredni, saobraćani, kulturno-obrazovni i naučni centar države i ima veliki turistički potencijal. Kako je ovo najveći grad u Crnoj Gori, ne čudi što ovde ima čak 5 garaža i 12 parkinga. Turistima koji dolaze sopstvenim prevozom Podgorica je omiljeni grad, jer će bez sumnje naći mesto u nekoj od sledećih garaža:

  • Ul. Novaka Miloševa - 97 parking mesta;
  • Ul. Karađorđeva - 109 parking mesta;
  • Ul. arh. Milana Popovića - 203 parking mesta;
  • Ul. Blaža Jovanovića - Bazar Blok V - 235 parking mesta;
  • Ul. Moskovska - zgrada MAXIM - 53 parking mesta.

Najveći broj građana se odlučuje za SMS plaćanje parking karte, a oni koji ne nađu mesto u garaži mogu se parkirati u ovim ulicama: Miljana Vukova (iza Robne kuće “Ražnatović”), Balšića (iza Robne kuće “Ražnatović”), Vaka Đurovića (ispred “Gradskog stadiona”), Karađorđeva (iza Pošte i Centralne banke), itd..

 

Budva - parkirati auto je skoro nemoguće


Letovanje na budvanskoj rivijeri mnogima je prva pomisao kada se spomene letnji odmor, jer definitivno ne spada u deset najgorih gradova za vožnju, ali činjenica je da je ovde parkiranje pravi izazov čak i za vozače sa dugogodišnjim iskustvom. Mnogi se slažu da ovde nema dovoljno slobodnog parking prostora, a ko uspe da nađe mesto - ne treba da bude iznenađen vrtoglavo visokom cenom karte po započetom satu. Kako se ne bi suočili sa ovim problemom i izgubili sate i sate u traženju parking mesta pogotovo u okolini Starog grada, probajte na nekom od javnih parkinga - jedan od njih se nalazi kod srednje škole “Danilo Kiš” a drugi iza Doma zdravlja. A ako se odlučite za parkirališta koja su bliža centru, ali se plaćaju po satu, tu je garaža TQ Plaze, zatim parking pored Slovenske plaže, parking Pošta, parking Pošta 2, parking Opština, itd..


Herceg Novi - oko hiljadu parking mesta

 

Ovo je jedan od najposećenijih gradova na crnogorskom primorju, pa ćete sigurno sresti mnogo naših turista koji ‘bore’ za parking mesto. Karakterišu ga uske ulice i relativno mali broj parkinga, pa mnogi odustanu i do npr. plaže odu pesaka. Postoje 3 privatna parkinga (kod Opštine, kod Pošte i na Toploj kod Novljanke), dok je ostatak grada podeljen u 2 parking zone, a u Igalu se oko bivše Titove vile nalazi veliki broj tzv. divljih parkinga. Crvena zona, ili zona I se nalazi preko puta glavne autobuske stanice, u Njegoševoj ulici i u ulici Save Ilića i za razliku od Beograda, ovde parkiranje u crvenoj zoni nije vremenski ograničeno. Ovde ne postoji mogućnost plaćanja parkiranja po utrošenim minutima, ali u žutoj zoni možete ostaviti vozilo koliko god želite, uz kartu naravno, a tu spadaju ulice kao što su Braaće Grakalića, Partizanski put, itd.. Pročitajte još i koji su to najskuplji gradovi za parkiranje.


Ime i prezime
Komentar