Premijera novog Seata Leon u januaru

03. Jan 2020

Seat Leon
Seat Leon četvrte generacije, kao i u prethodnim izdanjima koristće identičnu tehnologiju koja je predstavljena na novom Golfu.

Volkswagen Golf 8 kao i četvrta generacija Škode Octavije, predstavili su značajan iskorak prema hi-techu, pogotovo po pitanju dizajna, unutrašnjosti i rehnološke opremljenosti. Istu arhitekturu koristiće i novi Seat Leon. U enterijeru dominiraće ambijentalna rasveta, iza trokrakog multifunkcionalnog volana nalaziće se digitalna instrument tabla, a na vrhu centralne konzole biće postavljen poveći digitalni ekran osetljiv na dodir, preko kojeg se upravlja svim važnijim funkcijama automobila tako da je zamenio većinu klasičnih prekidača.

Seat Leon četvrte generacije proizvodiće se na naprednoj modularnoj platformi MQB, a u ponudi će da budu dobro poznati benzinski i dizel motori.

Najzanimljivija verzija Seat Leon Cupra trebalo bi da bude u dve različite verzije. Prvu bi pokretao klasični turbobenzinski motor 2.0 TSI od 300 konjskih snaga, dok je druga plug-in hibrid od oko 250 KS koja može samo na struju da pređe 50 kilometara.


Ime i prezime
Komentar