Renault 4L Plein Air

26. Jul 2019

Renault 4L Plein Air

Povodom proslave desete godišnjice festivala 4L International, Renault je predstavio modernu verziju modela 4L: Plein Air. Koncept pod nazivom e-Plein Air je rezultat saradnje odeljenja Renault Classic, Renault Dizajn i kompanije Melun Retro Passion, stručnjaka za proizvodnju rezervnih delova za retro automobile i kolekcije modela proizvedenih između 1950. i 1990. godine, kao što su Alpine, Citroen, Peugeot i Renault, koji je takođe sarađivao na projektu.

 

Koncept e-Plein Air konstruisan je na platformi JP4 (skraćenoj platformi modela Renault 4), karoseriju i delove isporučio je Melun Retro Passion, partner Renaulta, a motor je preuzet iz modela Twizy. 

 

Festival 4L International održava se svake dve godine od 2009. godine, a namenjen je vlasnicima Renaultovih kolekcija i povezuje zaljubljenike u modele Renault iz svih evropskih zemalja. Festival je ove godine održan od petka 19. do nedelje 21. jula. Na njemu je bilo izloženo 1.000 automobila iz više od 20 zemalja, a posetile su ga hiljade zaljubljenika u Renault. 

 

Elektrifikacija retro automobila trenutno je vrlo popularna. Ovaj električni koncept odaje počast modelu 4L Plein Air iz 1968. godine. Njime se na zabavan način publika podseća na Renaultovu stručnost u proizvodnji električnih automobila.


Ime i prezime
Komentar