Renault Clio najbolji serijski automobil

20. Mar 2019

Renault Clio

Iako je tek predstavljen na Ženevskom salonu automobila, novi Clio već je osvojio prvu nagradu.

Javnost ga je odabrala kao najbolji serijski automobil predstavljen na ženevskom salonu automobila 2019. i time je osvojio nagradu koju zajednički dodeljuju Auto Plus, RTL i Turbo. To je velika nagrada za taj simbol gradskih automobila koji je osvojio većinskih 65 odsto glasova u borbi između osam serijskih modela predstavljenih na salonu.

Novi Clio okreće novu stranicu u priči započetoj 1990. godine. Gotovo trideset godina kasnije, prodato je 15 miliona primeraka, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom u svetu. U 2019. godini stiže peta generacija kojoj je cilj da ostane lider u segmentu. Pri tome će mu sigurno pomoći prostrana i inovativna unutrašnjost koja uključuje najšire ekrane u segmentu opremljene sasvim novim multimedijalnim povezanim sistemom Easy Link. U mnogo čemu je predvodnik za Renault i čitav segment. Novi Clio uvodi novu hibridnu tehnologiju E-Tech i napredne sisteme za pomoć u vožnji (prvi korak ka autonomnoj vožnji).

„Raduje nas što je dizajn sasvim novog Clia toliko osvojio javnost. Na prvi pogled je upečatljiva potpuna promena unutrašnjosti, posebno kad je reč o pametnom kokpitu usmerenom na tehnologiju, udobnost i prostranost za vozača i sve putnike. Novi Clio je svestran automobil čija će tehnološka rešenja još više pojednostavniti svakodnevni život naših kupaca,” izjavio je Antoine Genin, potpredsednik odeljenja za unutrašnji dizajn.
 
„Ovo je prva nagrada za novi Clio i sve timove koji su sarađivali na dizajnu najboljeg Clia do sada. Raduje nas što naš entuzijazam u još većoj meri dele javnost i brojni obožavaoci. To je znak potpunog poverenja u Renault i novi Clio, koji otvara put za brojne buduće povezane, električne i autonomne modele,” izjavio je Olivier Brosse, šef programa za novi Clio.


Ime i prezime
Komentar