Renault Clio pete generacije

15. Feb 2019

Renault Clio 5Renault Clio 5


Renault predstavlja novi Clio, petu generaciju ikone automobilskog sveta kojeg je prodato oko 15 miliona primeraka. Prvi Clio predstavljen je 1990. godine i postao je jedan od najprodavanijih modela Grupe Renault širom sveta. Clio je najpopularniji automobil u Francuskoj, a na vrhu B segmenta u Evropi nalazi se od 2013. godine. Clio ostvaruje neverovatne uspehe u prodaji, koja se sve više povećavala između 2012. i 2018. godine.

Novi Clio još je moderniji i sportskiji, a zadržao je DNK kojem duguje svoj uspeh u zadnjih gotovo 30 godina. Razvijen je imajući na umu prednosti svake od prethodne četiri generacije tako da njime počinje novo, dugo očekivano poglavlje ove uspešne priče.

Kao i Clio I, „ima sve odlike odličnog automobila”. Baš poput modela predstavljenog 1990. godine, novi Clio opremljen je tehnologijama iz automobila višeg segmenta, kao što su Megane i Espace.

Od Clia II preuzeo je izuzetno visoke standarde kad je reč o prostranosti i udobnosti. Kao i Clio III, ulazi u novu eru po pitanju utiska o kvalitetu. Od Clia IV nasledio je snažan dizajn koji je poslužio kao nadahnuće za čitavu paletu ovog francuskog proizvođača i postao istinski simbol.

 

Renault Clio 5Renault Clio 5


Novi Clio dizajniran je po načelu „evolucije i revolucije” i piše nova pravila svojim zrelijim dizajnom karoserije i potpuno preuređenom unutrašnjošću. Isklesane linije i odvažniji prednji kraj daju novom Cliu nov život i savremen izgled, ali on istovremeno zadržava svoju prepoznatljivost iako je sastavljen od potpuno novih elemenata. U unutrašnjosti je revolucija odmah vidljiva. Potpuno redizajnirana unutrašnjost nadahnuta je višom klasom, kako u smislu kvaliteta, tako i u smislu dostupne tehnologije. Ove prednosti koriste vozačima jer im donose veći stepen praktičnosti i jednostavnosti upotrebe.

"Clio pete generacije za nas je iznuzetno važan jer je reč o najprodavanijem automobilu tog segmenta i drugom najprodavanijem automobilu uopšte u Evropi. Clio je ikona, a u najnovijem modelu preuzete su sve najbolje karakteristike prethodnih generacija. Spoljašnji dizajn Clia IV odmah je oduševio kupce, a oduševljava ih i danas, pa smo odlučili da zadržimo taj DNK, ali novom modelu dodato je još malo savremenosti i elegancije. U unutrašnjosti se dogodila prava revolucija jer su znatno povećani kvalitet, prefinjenost i tehnologija. Ovo je najbolji Clio do sada." - Laurens van den Acker, viši potpredsednik, odeljenja za dizajn.


Ime i prezime
Komentar