Renault evropski br. 1 u malim emisijama ugljendioksida

01. May 2014

Renault eco2
Na osnovu prodajnih rezultata putničkih automobila u 2013. godini grupacija Renault postala je evropski lider u proizvodnji automobila male emisije CO2 i prva grupacija koja je emisiju spustila ispod 115 g CO2/km. To je prosečna vrednost emisija CO2 putničkih automobila grupacije Renault registrovanih u prvoj polovini 2013. godine u 23 države članice EU (sve države osim Kipra, Malte, Rumunije i Bugarske) homologirana prema NEDC-ovom mešovitom ciklusu. Ovo dostignuće rezultat je podmlađivanja game modela, uspeha palete motora Energy i prodaje električnih vozila.

Grupacija Renault prema broju putničkih automobila prodatih u 2013. godini s prosekom od 114,7 g CO2/km po vozilu zauzela je vodeće mesto u Evropi u pogledu malih emisija CO2. Prema podacima dobijenim od organizacije AAA-DATA (Association Auxiliaire de l’Automobile), podružnice organizacije CCFA. AAA-DATA je organizacija koja za nadležna tela prikuplja podatke u vezi s automobilskom industrijom.

Grupacija Renault ovaj uspeh postigla je zahvaljujući nedavnom obnavlajnju game modela u ponudi, najviše zahvaljujući modelima koji ispuštaju manje od 100 g CO2/km, ta petorka su: Twingo, novi Clio, Captur, Megane i Dacia Sandero. U segmentu malih dizela sa pet sedišta, novi Clio Energy dCi 90 eco² vodeći je model u klasi s 83 g/km. Ukupno paleta modela novog Clia ispušta 18,5 g CO2/km manje od modela prethodne generacije.

Niskim prosečnim vrednostima emisije CO2 značajno je doprinela i prodaja Renaultovih vozila na električni pogon.

Ukupno su se prosečne vrednosti emisije CO2 po kilometru čitave palete grupacije Renault 2013. poboljšale za gotovo 11 g u odnosu na 2012. godinu, zabeleživši pad sa 125,5 g/km na 114,7 g/km.

„Ovaj liderski status dokaz je da naša strategija u pogledu pogonskih jedinica – odnosno, naše palete motora Energy – u kombinaciji sa strategijom u pogledu električnih vozila daje dobre rezultate. Zahvaljujući ovim inovacijama, grupacija Renault postiže značajne rezultate i ostvaruje svoj cilj značajnog smanjenja dugoročnog uticaja svojih aktivnosti na okolinu. Ova poboljšanja istovremeno koriste i planeti i našim kupcima.” izjavio je Jean-Philippe Hermine, direktor grupacije Renault za očuvanje okoline.


Ime i prezime
Komentar