Renault eWays mobilnost bez emisija

16. Oct 2020

Renault eWays

Kroz Renault eWays, jedinstveni događaj posvećen električnoj mobilnosti sadašnjosti i budućnosti, Grupa Renault se obvezuje na ugljeničnu neutralnost do 2050. godine u Evropi i uz to otkriva dva nova električna automobila:

Renault Mégane eVision : dinamični kompakt za novu generaciju električnih automobila 

Dacia Spring Electric : novu Dacijinu revoluciju sa najpristupačnijim električnim automobilom u Evropi. 

 

Pre deset godina, Renault je izbacio na tržište prvi ZOE. Danas svetskim putevima saobraća 350.000 Renaultovih električnih automobila podeljenih u osam različitih modela. Pored ponude električnih automobila, Grupa nudi i kompletnu paletu hibrida i plug-in hibrida u modelima Clio, Captur, Megane Berline i Megane Grandtour sa tehnologijom E-TECH hibrid i plug-in hibrid koja se ugrađuje i u Megane Conquest. 

 

Danas kompanija ide korak dalje i obavezuje se da će do 2050. godine imati nultu stopu emisije ugljen-dioksida u Evropi. Cilj joj je da do 2030. godine smanji svoje emisije ugljen-dioksida za 50 odsto u odnosu na 2010. godinu.

 

Do 2022. godine svi novi modeli koji stižu na tržište imaće električnu ili elektifikovanu verziju i to na tržištu koje će kroz pet godina imati 50 odsto automobila sa pogonom na struju ili sa hibridnim pogonom. 

 

Tokom Renault eWays događaja, od 15. do 27. oktobra, Grupa će podeliti svoju viziju prelaska na mobilnost bez emisija predstavljanjem novih proizvoda i tehnologija, učestvovanjem na okruglim stolovima i predavanjima o relevantnim temama, a sve to može da se prati na digitalnoj platformi.

 

Ovo je novi važan korak za Grupu Renault koja pokušava da se pozicionira kao jedan od glavnih igrača u oblasti trajne mobilnosti i celog njenog ekosistema, kako u sadašnjosti tako i u budućnosti. 

 

Renault Mégane eVision, sasvim novi električni kompakt

 

Renault predstavlja konceptno vozilo Mégane eVision i iznova osmišljava model kompaktnog hatchbacka sa elementima coupéa i SUV-a. Potpuno električan, ovaj konceptni model inovativnog stila konstruisan je na platformi CMF-EV namenjenoj električnim automobilima. Zbog toga se lako distancira od tradicionalnih dimenzija i dizajnerskih pravila segmenta i predstavlja nove linije i proporcije. Rezultat toga je hatchback ograničenih spoljašnjih dimenzija sa rekordno velikom unutrašnjom prostornošću. 

 

Pre gotovo deset godina, Renault se usmerio prema električnoj energiji. Ta stručnost mu danas omogućava da tržištu ponudi novu generaciju električnih modela čiji je simbol upravo Mégane eVision.

 

Tačno 25 godina nakon prvog lansiranja, sada se okreće nova stranica za Mégane.

 

Dacia Spring Electric, nova r-EV-olucija iz Dacije

 

Dacia predstavlja mali moderni gradski automobil čija prodaja počinje 2021. godine - Dacia Spring Electric. Nakon Logana i Dustera, svrha modela Spring jeste da napravi revoluciju na tržištu time što će automobil na struju da postane dostupan svima. Bez obzira da li  je reč o individualnoj, deljenoj ili profesionalnoj mobilnosti, Spring nudi jednostavno, pouzdano i cenovno pristupačno rešenje.    

 

Ispod upadljivog SUV izgleda, Dacia Spring ima četiri mesta za putnike, rekordno veliku unutrašnjost, jednostavan i pouzdan elektromotor solidnog dometa. Lak i kompaktan, Spring Electric ima domet od 225 km u mešovitoj vožnji (WLTP) kao i 295 km u gradskoj vožnji (WLTP), garantujući na taj način brojne mogućnosti upotrebe, kako u gradu tako i u međugradskom saobraćaju.

 

Tri nova hibridna modela za Renaultovu E-TECH paletu 

 

Renault proširuje svoju paletu hibrida dolaskom tri nova automobila u koje je ugrađena najnovija tehnologija. Novi Mégane Conquest E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid i Novi Mégane Berline E-TECH Plug-In Hybrid počeće da se prodaju u Evropi tokom prve polovine 2021. godine.

 

Pionir i lider u proizvodnji električnih automobila već deset godina, a uz to i bogatog iskustva iz Formule 1, Renault je stekao stručnost zahvaljujući kojoj danas nudi dinamične i efikasne hibridne motore u proširenoj paleti automobila iz najprodavanijeg segmenta. 

 

Uvođenje mikro-hibridne 12V tehnologije u novi Megane Conquest i Captur upotpunjuje ponudu motora pružajući tako sve moguće nivoe elektrifikacije da bi odgovorio na sve potrebe kupaca, a pri tome ostao cenovno dostupan.

 

 


Ime i prezime
Komentar