Renault, Nissan i Mitsubishi sklopili novi sporazum

05. Feb 2020

Renault-Nissan-Mitsubishi
Na sastanku predstavnika Renaulta, Nissana i Mitsubishia uspostavljeni su novi okviri upravljanja radi razvoja tehnologije i ispunjavanja sve strožih ekoloških standarda.

Uprkos nedavnim glasinama o prekidu odnosa na relaciji Renault - Nissan - Mitsubishi, partnerske kompanije rade na održavanju svog postojanja i postavljanju temelja za još efikasnije poslovanje u budućnosti. Oni su sklopili novi sporazum o efikasnijoj upotrebi zajedničkih resursa i zajedničkih projekata, za koji se očekuje da će doprineti strateškom rastu sve tri kompanije, istovremeno povećavajući konkurentsku prednost u odnosu na konkurente.

Cilj obnovljenog sporazuma Alijanse je da se očuva individualnost pojedinog proizvođača, a istovremeno omogućava veći nivo saradnje među njima. Svaka od kompanija treba da preuzme primat u pojedinim regionima. Očekuje se da Nissan preuzme većinu svojih operacija u Kini, Renault u Evropi, dok Mitsubishi preuzme kontrolu nad jugoistočnom Azijom. Renaultovi proizvodni pogoni predviđeni su za početak proizvodnje kombinovanog vozila zasnovanog na modelu Renault Traffic, koji će da se prodaje u Okeaniji pod brendom Mitsubishi.

Razvoj novih tehnologija, uključujući nove platforme i pogonske sklopove i dalje bi trebalo da bude princip lider / pratilac, pri čemu pojedine kompanije vode u određenim oblastima. Nissan je trenutno lider u primeni električnih tehnologija, dok je Mitsubishi preuzeo vodeću ulogu u razvoju hibridnih tehnologija.

Takođe, dogovorili su se o strategiji za integrisanje čitavog niza svojih modela kako bi se ispunili zahtevi Evropske Unije za ograničenje emisije ugljen-dioksida. Nameravaju da deluju kao jedna kompanija u EU, pomažući da se smanje prosečne emisije CO2 njihovog voznog parka i u velikoj meri izbegnu potencijalne kazne. Prosečne emisije CO2 u modelu Renault za 2018.godinu bile su 112 g / km, a u Nissanu 115 g / km.


Ime i prezime
Komentar