Renault samostalno izbegava prepreke

21. Nov 2017

Renault oprmeljen sistemom za autonomnu vožnju
Grupa Renault objavila je da je razvila sistem autonomnog upravljanja koji može da savlada vrlo zahtevne situacije u vožnji i tako kao prva u svetu pokazala efikasno izbegavanje prepreka na nivou profesionalnih test vozača. Ti vozači, najbolji među najboljima, bili su inspiracija za uspeh koji je ostvarilo odeljenje Renault Open Innovation Lab u Silicijumskoj dolini.

„U grupi Renault usredsređeni smo na to da ostanemo vodeći inovatori u oblasi proizvoda, tehnologije i dizajna,” izjavio je Simon Hougard, direktor odeljenja Renault Open Innovation Lab u Silicijumskoj dolini. „Naš rad na inovacijama pre svega usmeren je na razvoj tehnologija za autonomnu vožnju kojima kupci mogu da veruju da će da  im obezbede bezbedniju i udobniju vožnju.”

Renault Open Innovation Lab deo je mreže laboratorija koji rade u okviru Alijanse, a usmeren je na povećanje bezbednosti i razvoj tehnologije za autonomnu vožnju.

Predstavljen je tehnološki korak napred:

- inspirisan je profesionalnim test vozačima i isproban je u poređenju s njima;
- dopunjuje postojeće Renault sisteme za pomoć u vožnji (ADAS) i bezbednost vozila i predstavlja značajan iskorak prema uvođenju autonomne vožnje za veću bezbednost u saobraćaju;
- približiće grupu Renault ostvarenju cilja da bude jedan od prvih proizvođača automobila koji će tehnologiju „Mind off” da ponudi širokom krugu kupaca u serijskim automobilima i da uvede flote robotizovanih vozila.

Osnovu za taj rad predstavlja istraživanje laboratorija Dynamic Design Lab koji vodi Chris Gerdes profesor sa Univerziteta Stanford nekadašnji šef odeljenja za inovacije američkog ministarstva saobraćaja, s kojim je sarađivao i Renault Open Innovation Lab.

Ovim novitetom grupa Renault iskoristiće snagu Alijanse i podstaknuti uvođenje više od 15 Renaultovih modela s različitim nivoima mogućnosti za autonomnu vožnju do 2022. godine.


Ime i prezime
Komentar