Salon automobila u Beogradu

Renault samostalno izbegava prepreke

21. Nov 2017

Renault oprmeljen sistemom za autonomnu vožnju
Grupa Renault objavila je da je razvila sistem autonomnog upravljanja koji može da savlada vrlo zahtevne situacije u vožnji i tako kao prva u svetu pokazala efikasno izbegavanje prepreka na nivou profesionalnih test vozača. Ti vozači, najbolji među najboljima, bili su inspiracija za uspeh koji je ostvarilo odeljenje Renault Open Innovation Lab u Silicijumskoj dolini.

„U grupi Renault usredsređeni smo na to da ostanemo vodeći inovatori u oblasi proizvoda, tehnologije i dizajna,” izjavio je Simon Hougard, direktor odeljenja Renault Open Innovation Lab u Silicijumskoj dolini. „Naš rad na inovacijama pre svega usmeren je na razvoj tehnologija za autonomnu vožnju kojima kupci mogu da veruju da će da  im obezbede bezbedniju i udobniju vožnju.”

Renault Open Innovation Lab deo je mreže laboratorija koji rade u okviru Alijanse, a usmeren je na povećanje bezbednosti i razvoj tehnologije za autonomnu vožnju.

Predstavljen je tehnološki korak napred:

- inspirisan je profesionalnim test vozačima i isproban je u poređenju s njima;
- dopunjuje postojeće Renault sisteme za pomoć u vožnji (ADAS) i bezbednost vozila i predstavlja značajan iskorak prema uvođenju autonomne vožnje za veću bezbednost u saobraćaju;
- približiće grupu Renault ostvarenju cilja da bude jedan od prvih proizvođača automobila koji će tehnologiju „Mind off” da ponudi širokom krugu kupaca u serijskim automobilima i da uvede flote robotizovanih vozila.

Osnovu za taj rad predstavlja istraživanje laboratorija Dynamic Design Lab koji vodi Chris Gerdes profesor sa Univerziteta Stanford nekadašnji šef odeljenja za inovacije američkog ministarstva saobraćaja, s kojim je sarađivao i Renault Open Innovation Lab.

Ovim novitetom grupa Renault iskoristiće snagu Alijanse i podstaknuti uvođenje više od 15 Renaultovih modela s različitim nivoima mogućnosti za autonomnu vožnju do 2022. godine.


Ime i prezime
Komentar