Renault ulaže u mikromobilnost

06. Dec 2019

Nino RoboticsNino Robotics

Odeljenje Grupe Renault za društveno korisnu i održivu mobilnost danas je sklopilo partnerstvo s Nino Robotics, dizajnerom nove vrste elektromotornih kolica koja menjaju pogled na mobilnost osoba s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću. Ovim ulaganjem Grupa nastoji da doprinese razvoju održivih i pristupačnih rešenja mobilnosti za sve.

U sklopu ove saradnje, Grupa Renault financijski će da podrži Nino Robotics kroz investicijsko društvo Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno korisnim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u saradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sistema povezivanja itd.). Cilj je da se podrži razvoj društva Nino Robotics, posebno razvoj novog električnog prevoznog sredstva NINO4, kako bi se podstakla njegova serijska proizvodnja.

Pierre Bardina, osnivač društva Nino Robotics, s NINO4 namerava da predstavi potpuno drugačije rešenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću. Osim upečatljivog izgleda i elegantnog dizajna vedrih boja, ova elektromotorna kolica gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti njihovi korisnici mogu da pristupe raznim podacima poput statusa baterije, brzine i pređene kilometraže.

Funkcija za daljinsko praćenje „Follow Me” omogućuje trećim osobama da automatski zadaju putanju vozilu NINO4 i njegovom korisniku. Nino Robotics do sada je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica.

Pierrick Cornet, šef projekta pri Alijansi i savetnik društva Nino Robotics, izjavio je: “Električno, povezano i dostupno najvećem broju ljudi – vizija mobilnosti društva Nino Robotics u skladu je sa strategijom i društvenom predanošću Grupe Renault. Moja je dužnost kao mentora da pronađem i uspostavim povezanost između Nino Roboticsa i automobilske industrije i olakšam razmenu iskustava… Velika nam je čast što imamo priliku da razmenjujemo iskustva s Nino Robotics: time je ispunjena moja želja i želja mnogih zaposlenih u Grupi da se uključimo u društveno korisne projekte.”

Pierre Bardina, generalni direktor društva Nino Robotics: “Nino Robotics osmišljen je kako bi ispunio potrebe mobilnosti osoba s ograničenom pokretljivošću. Koncept NINO4 podstaći će želju za upotrebom malih elektromotornih kolica revolucionarnog izgleda. NINO4 mogu da voze svi, uključujući osobe starijeg životnog doba, osobe s invaliditetom ili bilo kakvim ograničenjima u pokretljivosti, bile one privremene ili trajne. Dizajn koji nudi Nino Robotics značajno poboljšava samopouzdanje i kvalitet društvenog života njegovih korisnika, a time i njihov duh i zdravlje. Savremena i povezana rešenja mobilnosti koja nudi Nino Robotics od nesporne su društvene važnosti.”


Ime i prezime
Komentar