Renault ZOE treća generacija

24. Dec 2019

Renault ZoeRenault Zoe

Predstavljanje treće generacije potpuno električnog modela strateški je važan korak Renault Grupe u razvoju serijskih električnih automobila.

Sedam godina nakon predstavljanja najprodavanijeg električnog gradskog automobila u Evropi, novi ZOE stigao je još svestraniji, kvalitetniji i napredniji. Pored toga nudi i vrhunske karakteristike još od osnovnog modela i dalje po pristupačnim cenama.

Novi Renault ZOE ima najbolje performanse do sada, pre svega zahvaljujući većoj snazi i dometu. Odvažan dizajn čini ga još upečatljivijim. Nudi bogatu naprednu opremu za udobnu i zabavnu vožnju.

Napredak je vidljiv već na prvi pogled. Spolja se novi ZOE ističe prepoznatljivo svežim dizajnom. Doživio je revoluciju u unutrašnjosti, pa tako nudi potpuno obnovljenu instrument i komandnu tablu za još veću udobnost.

S tehničke strane novi ZOE nudi veći domet – opremljen je baterijom kapaciteta 52 kWh s dometom od 395 km (prema novom ispitnom postupku WLTP*) i nudi više opcija za punjenje zahvaljujući novoj mogućnosti punjenja jednosmernom strujom (DC). Njegov snažan motor snage 100 kW pruža još veće uživanje u vožnji.

ZOE treće generacije rezultat je zajedničkog rada na poboljšanju elemenata ključnih za rad električnog automobila, od platforme, kočnica i upravljača do električne kontrolne jedinice. Nova generacija nudi sve odlike koje se očekuju od električnog automobila vodećih performansi, a pritom je i dalje pristupačna.

Električna arhitektura u potpunosti je obnovljena kako bi u automobil mogla da se ugradi digitalna instrument  tabla, ali i da se uvede nekoliko naprednih sistema za pomoć u vožnji (ADAS). Kada je u pitanju rasveta, ZOE može da se pohvali full LED svetlima već od osnovnih verzija. Ova svetla  jača su 75 odsto od halogenih uz istu potrošnju energije.

Kada je u pitanju povezivanje, novi ZOE opremljen je sistemom Renault Easy Connect. Sistemi za pomoć u vožnji, ekran od 10 inča, multimedijalni ssistem Renault Easy Link i nov način rada za gradsku vožnju samo su neke od karakterisika osmišljenih da vožnju učine jednostavnijom i komfornijom.

 

Renault ZoeRenault ZoeRenault Zoe

U francuskoj fabrici razvijen je koncept, dizajn, montaža i razvoj motora i glavnih mehaničkih delova. Novi ZOE obogaćen je Renaultovom stručnošću koja se brusila upravo u zemlji njegova nastanka. Takođe, lokalna proizvodnja automobila zahteva minimalne logističke tokove, a automobili se proizvode u neposrednoj blizini zemalja u kojima će da se prodaju.

Premda novi ZOE u vožnji ne ispušta nikakve gasove, njegov povoljan uticaj na okolinu se tu ne završava. U njegovoj proizvodnji upotrebljeni su u potpunosti reciklirani veštačkii materijali, uključujući vidljive delove kabine (npr. presvlake proizvedene u skladu s principima kružne ekonomije) i delove od reciklirane plastike.

Pionir i predvodnik električne mobilnosti u Evropi, Renault je razvio visoku svest o potrebama i očekivanjima ovog rastućeg tržišta. Novi ZOE dokaz je njegove stručnosti.


Ime i prezime
Komentar