SEAT Tarraco FR PHEV najsnažniji model Tarraco

02. Oct 2019

SEAT Tarraco FR PHEVSEAT Tarraco FR PHEVSEAT Tarraco FR PHEV

 

SEAT unosi novu dimenziju u svoj segment velikih SUV vozila uvođenjem sportske varijante opreme FR i efikasnog plug-in hibridnog pogonskog sistema na tržište.

 

Marka SEAT povećava efikasnost i atraktivnost modela Tarraco uvođenjem tehnologije plug-in hibridnog pogonskog sistema i sportske varijante opreme FR. Plug-in hibridnim modelom Tarraco marka SEAT pokazuje svoju strategiju prema elektrifikaciji, koja će uključivati šest električnih i plug-in hibridnih SEAT i Cupra modela do početka 2021. godine.

 

Marka SEAT prodala je rekordnih 369.500 automobila tokom prvih sedam meseci ove godine što predstavlja porast od 7,8 odsto u poređenju s istim periodom 2018. godine. Model Tarraco doprinosi povećanju globalne prisutnosti marke, a uvođenje kako varijante opreme FR tako i plug-in hibridne tehnologije na tržište biće jedna od ključnih komponenti za ostvarivanje ciljeva španskog proizvođača. 

 

"Plug-in hibridni model Tarraco savršeno otelotvoruje naše nastojanje za postizanjem još održivije mobilnosti, pri čemu svejedno zadržavamo isti novo dinamike i zabave tokom vožnje, tipične odlike svih modela marke SEAT. Model Tarraco biće jedan od malobrojnih predstavnika opremljenih plug-in hibridnim pogonskim sistemom u segmentu velikih SUV vozila, a mi verujemo da su njegovi potencijali ogromni", rekao je Luca de Meo, predsednik uprave marke SEAT.

 

Dizajniran i razvijen u fabrici SEAT u Martorellu, Tarraco proizvodi se u Wolfsburgu (Nemačka), u sedištu koncerna Volkswagen. Uvođenjem plug-in hibridnog pogonskog sistema SEAT Tarraco imaće još veću efikasnost, čime će da postane održiva alternativa.

 

Pogonski sistema, koji obuhvata 1,4-litarski TSI benzinski motor od 110 kW, elektromotor od 85 kW i paket litijum-jonske baterije snage 13 kWh vozačima pruža mogućnost prilagođavanja brojnih načina vožnje. Plug-in hibridni model Tarraco korisnicima po potrebi omogućuje vožnju u potpuno električnom modu na deonici dužoj od 50 km, čime smanjuje količinu emisija izduvnih gasova na nulu. Takođe mogu da se kombiniratuju benzinski motor i elektromotor za postizanje još većih performansi.

 

Ukupna izlazna snaga sistema iznosi 245 KS (180 kW) / 400 Nm, čime je za plug-in hibridni model Tarraco garantovana najveća brzina od 217 km/h i mogućnost postizanja ubrzanja od 100 km/h za svega 7,4 sekunde. Emisije CO2 iznosiće manje od 50 g/km prema službenom WLTP ciklusu ispitivanja.

 

Uvođenjem varijante opreme FR za model Tarraco dodatno će da se poveća atraktivnost ovog velikog SUV vozila i u njegov nastup da unese nove nivoe sportskog karaktera.

 

Spoljašnji dizajn unapređen je širim kućištima točkova, sportskim zadnjim spojlerom i  točkovima od lakog metala (19") specifičnim za varijantu opreme FR, pri čemu takođe postoji mogućnost ugradnje poliranih točkova od 20". Osim ovih promena, u prednjem delu na ešetki hlardnjaka FR ističe amblem mar,ke SEAT; u zadnjem delu svetla "coast-to-coast" naglašavaju izgled varijante FR, dok boja automobila koja u potpunosti prekriva karoseriju naglašava njegovu dinamičnost. Izraženiji je sportski izraz modela Tarraco FR njegovo ime, koje je sada ugravirano rukopisom.

 

Nova boja - Fura siva - ističe promene spoljašnjeg dizajna i kupcima obezbeđuje dodatne opcije kako bi mogli u još većoj meri da personalaziju svoj automobil. Model Tarraco takođe je poboljšan u pogledu bezbednosti i praktičnosti.

 

Unutrašnjost je inteligentno izvedena kako bi se dodatno naglasio utisak udobnosti, i to najnovijom generacijom infotainment sistema marke SEAT i novim navigacijskim sistemom s ekranom od 9,2", kojim se povećava nivo digitalizacije ovog SUV-a kako bi se poboljšale povratne informacije za vozača i povezivost putnika.

 

Sportska sedišta objedinjuju kombinaciju sportskog karaktera i materijala neoprenskog izgleda i sofisticiranost zanatski vešto izrađene kože za bolji komfor. Tu su i aluminijske nožne papučice i novi, sportski upravljač na kojme je logotip FR.

 

Uvođenje varijante opreme FR i naprednog plug-in hibridnog pogonskog sistema na tržište čini izuzetno sportski model SEAT Tarraco jednim od najefikasnijih automobila u segmentu SUV vozila, a on je opremljen najsavremenijim sistemima povezivosti, sistemima za praktičnost i podršku, dizajnom i stilom. Proizvodnje varijante opreme FR i verzije PHEV počeće tokom 2020. godine.

 

SEAT Tarraco FR PHEV imao je svetsku premijeru na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu gde je bio izložen kao konceptni model.


Ime i prezime
Komentar