Sertifikat za zaštitu okoline luksuznoj limuzini

27. Nov 2014

Mercedes-Benz S 500 Plug-in HybridMercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid

 

Inspektori TUV Sud tehničkih pregleda potvrdili su visoku kompatibilnost Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrida s okolinom. Dodeljen mu je sertifikat za zaštitu okoline u skladu s ISO standardom TR 14062. Sertifikat je zasnovan na sveobuhvatnoj proceni životnog ciklusa S 500 Plug-in Hybrida, uz temeljno dokumentovanje uticaja na okolnu svakog detalja. Sertifikate o zaštiti okoline sada imaju sva tri hibridna modela S-klase, a analiziran je i dokumentovan uticaj na okolinu od razvoja do reciklaže, tokom čitavog životnog veka. Iza sertifikata stoji međunarodno priznata grupa nezavisnih stručnjaka.

Time je i zvanično ovaj model nemačke marke iz Šuttgarta postavio nove kriterijume u luksuznoj klasi automobila jer jedini u kategoriji luksuznih limuzina može da pređe 33 km bez stvaranja bilo kakve lokalne emisije i u svom životnom ciklusu postiže do 56 odsto nižu emisiju CO2.

Novi S 500 Plug-in Hybrid nudi snagu i performanse modela pokretanog V8 agregatom, ali uz potrošnju prosečnog kompaktnog modela i mogućnost da pređe više od 30 km bez emisija štetnih gasova. Rezultat je jedinstvena kombinacija luksuza, uživanja u vožnji i uklapanja u okolinu.

Kad je reč o emisiji ugljen-dioksida, potvrda za S 500 Plug-in Hybrid obrazložena je time što tokom životnog ciklusa, koji obuhvata proizvodnju, korišćenje preko 300.000 kilometara i recikliranje, pokazuje jasne prednosti u odnosu na S 500. Upotrebom klasičnog električnog punjenja može da smanji emisije CO2 za oko 43 odsto, što je oko 35 tona, dok kroz upotrebu obnovljivih izvora energije i struje iz hidroelektrana smanjenje emisije je čak 56 odsto odnosno 46 tona.

 

U gradu može da se vozi u električnom načinu rada, a na dugim putovanjima vozači imaju na raspolaganju mogućnosti motora s unutrašnjim sagorevanjem.


Ime i prezime
Komentar