Udružuju se Renault i Nissan sa Uberom

11. Sep 2020

Renault - Uber

Renault, Nissan i Uber sarađivaće strateški u evropskim zemljama. Cilj takve saradnje je da se poveća upotreba električnih automobila i proširi njihova infrastruktura.

 

Renault i Nissan potpisali su sa Uberom, u okviru Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, Memorandum o razumevanju u cilju elektrifikacije vožnje u Evropi. Renault i Nissan od sada će blisko da sarađuju sa Uberom kako bi njegovim vozačima u Evropi ponudili pristupačne električne automobile, posebno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji i Portugaliji. Ovo je nastavak uspešnog pilot-projekta koji su pokrenuli Nissan i Uber u Velikoj Britaniji. 

 

Uber postaje platforma za mobilnost bez emisija, a ove nedelje povodom toga objavio je vest o potpisivanju Memoranduma o razumevanju. Očekuje se da će do 2025. godine 50 odsto ukupnih kilometara koje će Uber da pređe u sedam evropskih glavnih gradova (Amsterdam, Berlin, Brisel, Lisabon, London, Madrid i Pariz) da bude bez emisija. To znači da će do 2021. godine vozači moći da odaberu automobil bez emisija u gradovima koji čine 80 odsto Uberovog poslovanja na evropskom tržištu.

 

Kompanije će u okviru Memoranduma o razumevanju nastojati da ubrzaju integraciju električnih automobila i električnog ekosistema u evropskim gradovima, a cilj je i sledeće:

 

- da se ponudi Uberovim vozačima-partnerima pristup Renaultovim i Nissanovim električnim automobilima: Renaultu ZOE i Nissanu LEAF kao i budućim električnim automobilima obe kompanije

- da se proširi pilot-projekat pokrenut u Velikoj Britaniji i na Francusku do kraja 2020. godine, a zatim i na Holandiju, Portugaliju i druga tržišta, uz sprovođenje zajedničkih marketinških aktivnosti i edukaciju Uberovih vozača o prednostima i ponudi električnih automobila i omogući će im se i probne vožnje kako bi upoznali automobile.

 

“Memorandum o razumevanju koji smo potpisali sa Uberom potvrda je naše sposobnosti da osvojimo nova tržišta i olakšamo profesionalnim vozačima energetsku tranziciju. Danas smo iskoristili svoju snažnu prednost: privlačnu ponudu električnih automobila koja doprinosi jačanju električne mobilnosti. Proteklih godina blisko smo sarađivali sa lokalnim vlastima kako bismo pronašli rešenja za sve veće izazove sa kojima se susreću gradovi: gradski saobraćaj, rast emisija ugljen-dioksida i smanjenje kvaliteta vazduha. Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju želeli smo da udružimo snage kako bismo ubrzali promenu” rekao je Gilles Normand, viši potpredsednik Odeljenja za električna vozila i usluge mobilnosti Grupe Renault.

 

Jordi Vila, potpredsednik odeljenja za prodaju i marketing Nissana Europe, dodao je: „Nissan LEAF nas je u poslednjih desetak godina naučio da ljudi vole električnu vožnju i da će prelazak na električnu mobilnost pomoći vozačima da uštede novac i poboljšaju kvalitet vazduha u njihovim prestonicama. Saradnja sa Uberom u Velikoj Britaniji pomogla nam je da povećamo svest o važnosti prelaska na vozila bez emisija, a sada tu istu svest nastojimo da proširimo i na ostatak Evrope.”


Ime i prezime
Komentar