Velika potražnja za Renault Zoe

24. Jul 2020

Renault Zoe

Porudžbine za električne automobile nastavljaju da se povećavaju, a prema statistikama izgleda da se Renault Zoe veoma dopada kupcima.

U maju, mesecu obeleženom obnavljanjem komercijalne aktivnosti u većini evropskih zemalja posle posledica pandemije izavane virusom korona, Renault grupa zabeležila je porast prodaje električnog Zoe, svog gradskog automobila sa nultom emisijom, za 56 odsto u odnosu na prethodni mesec. Juni je potvrdio da se pojačava ovaj pozitivni trend novim rekordom. Grupa Renault registrovala je 11.158 porudžbina Zoe u Evropi.

Francuska, prvo 100-postotno tržište električnih gradskih automobila, sa 7.050 naručenih modela Zoe u samo mesec dana, udvostručila je porudžbine (+ 355 odsto) u odnosu na jun 2019. godine. U ostalim delovima Evrope povećanje potražnje, takođe se nastavlja rekordnim rezultatom registracija: 10.944 Renault Zoe u Evropi (privremeni podaci) ili +107 odsto u odnosu na jun 2019. godine. Renault Zoe uspešan je takođe u Italiji, gde je u prvoj polovini 2020. godine bio najprodavaniji električni automobil, sa 2.051 registracije i 21 odsto tržišnog udela.

Dobri komercijalni nastupi, povezani sa ekspertizom stečenom u 100 odsto električnom rasponu koji je sada obogaćen dolaskom E-Tech hibridnih motora (novi Clio hibrid, novi Captur hibridni plug-in i novi Megane Sporter hibridni plug-in) podrška su Grupi na njenom putu ka ostvarenju postavljenih ciljeva CAFE.


Ime i prezime
Komentar