Volvo ekološki najpodobniji u Evropi

02. Jun 2014

Volvo V60 Plug-in Hybrid
Prema podacima Evropskog udruženja proizvođača automobila - ACEA, Volvo je od 2012. do 2013. godine uspeo da smanji prosečnu emisiju ugljen dioksida svoje game za čak 8,4 odsto.

Snažni ekološki napori Volvoa mogu da posluže kao primer i da podsete na tehnološko liderstvo i inovativnu snagu kompanije koja predvodi automobilsku industriju u oblasti ekološki orijentisanih tehnologija. O tome svedoče automobili poput V60 Plug-in Hybrida kao i potpuno nova familija Drive-E motora. Navedene tehnologije omogućile su, i uprkos porastu globalne prodaje, pad prosečne emisije svih prodatih vozila, koja u 2013. godini iznosi 131 g/km, dok je u 2012. godini iznosila 143 g/km.

Novim Drive-E motorima, Volvo je uspeo da spoji izuzetnu štedljivost i vrhunske performanse svojih automobila. Novi dvolitarski Drive-E motori nude odlične mogućnosti uz izuzetno niske emisije. Na primer, Volvo S60 T6 od 306 KS, uparen s novim osmo-stepenim automatskim menjačem prvi je automobil u segmentu koji nudi više od dve konjske snage po gramu emisije CO2. S druge strane, dizel D4 od 181 KS, uparen s ručnim menjačem prvi je dizel automobil u premium D segmentu kod kojeg je emisija ugljen dioksida ispod 100 g/km. Volvo V60 Plug-in Hybrid tehnološki je ipak najnapredniji model Volvoa. To je električni, hibridni i sportski automobil u jednom. Dostupan je u isto vreme sa svim opcijama standardnih Volvo modela, uključujući i R-Design, a zadržava rekordno nisku emisiju CO2 od 48 g/km.


Ime i prezime
Komentar